23.6 C
Badalona
sábado, mayo 4, 2024
spot_img

Jornada formativa per conèixer i potenciar les persones amb altes capacitats

Coincidint amb la celebració aquest 14 de març del Dia Mundial de les Altes Capacitats, l’Ajuntament de Badalona ha organitzat la Jornada formativa “Badalona altes capacitats: visibilitzem el talent” que tindrà lloc el dissabte 16 de març, de 9 a 14 hores, a la sala d’actes del Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN). L’acte comptarà amb la presència de la quarta tinenta d’alcalde i regidora de l’Àmbit de Comunicació, Fons Europeus i Protecció a les Persones, Rosa del Amo, i la regidora de l’Àrea de Gent Gran, Feminismes i LGTBIQ+ i Diversitat Funcional, Florencia Badia.

L’objectiu de la jornada, que compta amb la col·laboració del Centre d’Altes Capacitats Maria S. Dauder, és aprofundir en el coneixement dels infants, adolescents o persones adultes amb altes capacitats per tal de poder entendre’ls i atendre’ls de manera que puguin desenvolupar plenament les seves capacitats.

Les persones amb altes capacitats neixen amb aquest tret en el seu ADN. Són perfils que en el seu desenvolupament i creixement pensen, viuen, senten i aprenen de manera diferent i això els fa viure, moltes vegades, en un desencaix personal, social i escolar. Per això, cal dotar als docents, i a altres especialistes, de les eines i els recursos per tal de saber com treballar amb aquest alumnat de manera inclusiva en el seu procés d’aprenentatge. També cal incloure la resta d’agents, com ara la família, per treballar entre tots pel benestar d’aquestes persones.

PROGRAMA DE LA JORNADA

8.30 a 9 hores. Acreditacions

9.00 – 9.15 hores: Benvinguda institucional, a càrrec de la regidora de l’Àrea de Gent Gran, Feminisme, LGTBIQ+ i Diversitat Funcional, Florencia Badia.

9.15 – 9.45 hores: Conferència inaugural: “Altes capacitats: una altra manera de ser, fer, sentir i estar”, a càrrec d’Ester Rafel, doctora en psicologia, especialista en infanto-juvenil.

9.45 – 10.15 hores. Conferència: “Doblement excepcionals, doblement invisibles”, a càrrec de Maria Sánchez Dauder, psicopedagoga i experta universitària en intel·ligències superiors i neurociència 10.15 – 11.00 h Taula rodona: “Conversem i compartim i aprenem”, amb la participació d’: Anna Pagès, presidenta de Fanjac-Girona i infermera de la Clínica Girona; Mònica Berdún, persona amb altes capacitats; Arantxa Morales, testimoni de l’experiència de conviure amb un fill amb altes capacitats i doble excepcionalitat; Cristina Méndez, docent d’ESO i batxillerat i Irene Garrido, docent d’educació artística i creativitat a l’ESO i educació primària.

11.00 – 11.30 hores Pausa / cafè

11.30 – 12.30 hores Taller 1

Docents: El pla individualitzat per a l´alumnat amb altes capacitats, a càrrec d’Olga Ventosa, psicòloga de l’EAP.

Famílies: Assetjament escolar: com detectar i acompanyar els infants davant l´assetjament escolar, a càrrec de Javier Pérez Aznar, psicòleg especialista en assetjament escolar (Programa Tei).

12.30 – 13.30 hores Taller 2

Docents: Les altes capacitats a l’aula inclusiva. Eines i recursos, a càrrec de Maria Sánchez Dauder.

Famílies: Gestionem les emocions en família, a càrrec de Marta Contreras Martínez, coach sistèmica.

13.30 – 14.00 hores Conclusions i cloenda de la jornada.

Inscripcions per a famílies:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfzMc_3WZm_2d0bHX5f89nxPQIaeKGphaIzOP0oQI51YZPbNA/viewform

Inscripcions per a docents:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScNO1MNxgZLOmgEYLThkwu4r7OacqNAyV52PHsBizFxwTn4xQ/viewform

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles