26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Les Festes de Maig de Badalona s’inicien aquest divendres amb el pregó de l’empresari Enrique Tomàs

Aquest divendres 3 de maig a les 19 hores, el conegut empresari badaloní Enrique Tomás pronunciarà des del balcó de la Casa de la Vila el pregó que iniciarà formalment les Festes de Maig de Badalona. Una intèrpret de llenguatge de signes ajudarà les persones amb discapacitat auditiva a seguir el pregó. L’acte es podrà veure en directe a través de Televisió de Badalona i a bdncom.cat.

Nascut a Badalona l’any 1966, Enrique Tomás és el petit d’onze germans. Va començar la seva activitat empresarial l’any 1982 amb una petita parada al Mercat de la Salut. Des dels seus inicis darrere el taulell, fruit de l’esforç, la capacitat per a entendre les necessitats dels clients a través del tracte directe i l’especialització en el producte ibèric, Tomás ha aconseguit ser el principal referent del pernil arreu del món. Avui dia, la seva marca és líder en el mercat global amb més de 120 botigues repartides per Europa i Amèrica i amb plans d’expansió a Àsia. 

Enrique Tomàs és un gran ambaixador de Badalona i sempre expressa l’orgull de pertinença a la ciutat i els seus valors allà on va.

Inici de les Festes

La plaça de la Vila torna a ser l’epicentre de l’inici oficial dels actes de les Festes de Maig. A les 19 hores tindrà lloc el Toc d’Inici on s’avisa a la ciutadania que les festes estan a punt de començar. Després del Pregó pronunciat des del balcó de la Casa de la Vila, tindrà lloc a la plaça el Ball de l’Àliga; els Onze Trons de Sant Anastasi; el Ball dels Miquelets; el seguici festiu, que pujarà pel carrer de Sant Anastasi fins a arribar a la capella del sant. Allà l’enxaneta dels Castellers de Badalona posarà al sant el tradicional mocador que abans haurà ofert l’alcalde de Badalona. Després el Seguici tornarà a la plaça de la Vila per acabar, aquests primers actes, amb les Danses de Maig, a càrrec de l’Esbart de Sant Jordi.

Després del Pregó, a les 20 hores, també a la plaça de la Vila, la música serà protagonista amb el Tribut a Queen de Momo Cortés, un xou per recordar un dels grups més importants del segle XX i homenatjar de tot cor la figura de Freddie Mercury.  

A les 21.30 hores, organitzada per la Comissió de Festes, començarà la Nit del Mono. A partir de la figura del capgròs del mono, es farà una cercavila nocturna i festiva amb música de gralles i xaranga des de la plaça de la Vila passant pels carrers de Baix a Mar  i amb final davant la figura del Dimoni al passeig Marítim. En acabar, la festa continuarà amb un ball al ritme de discjòqueis a la platja.

Trobada de puntaires

El primer cap de setmana de les Festes de Maig començarà dissabte 4 de maig, a partir de les 10 hores, amb la Trobada de puntaires que tindrà lloc al passeig de la Rambla. A més, tant dissabte com diumenge, des de les 11 fins a les 13 hores, es podrà visitar a l’Escola del Mar l’exposició “Badalona un mar de puntes”.

Cercavila Petita

Dissabte, a partir de les 11 hores, al passeig de la Rambla començarà la Cercavila Petita. En arribar a la plaça de la Vila, cap a les 12 del migdia, totes les colles participants faran una tanda de lluïment al centre de la plaça. L’acompanyament musical de l’activitat anirà a càrrec de l’Aula de Música Tradicional de l’EMMB i de  Badalona Batec.

Badagegants

A les 17 hores la plaça de la Vila acollirà la Mostra de gegants i ball dels gegants d’Alcúdia, que comptarà amb la participació dels gegants d’Alcúdia (Mallorca), Cabrera de Mar, Les Franqueses, l’ACF de Sant Feliu de Llobregat i Sant Jaume de Barcelona. També hi assistiran les quatre parelles de gegants de Badalona. A les 18 hores començarà la Cercavila fins a la plaça de la Plana. La tarda es tancarà amb la Mostra de balls de gegants a les 18.45 hores a la plaça de la Plana, que anirà a càrrec de la Colla de Geganters de Badalona.

Batocona

A les 18.30 hores, a la plaça de Pompeu Fabra, tindrà lloc la Batocona, una cercavila de grups de percussió locals i convidats d’arreu de Catalunya. Recorregut: Carrers de Francesc Layret, de Mar, del Canonge Baranera, de Sant Francesc d’Assís, de Sant Pere, de Mar i passeig de la Rambla. A càrrec de Bufons del Toc.

Art Arnús

El dissabte 4 de maig al parc de Can Solei i Ca l’Arnús es presenta una acurada selecció d’actuacions de diferents estils adreçades a tots els públics. Els assistents podran gaudir de la música de les bandes badalonines Willio (13 h) i Sun Street Blues (19 h), i de Quimi Portet (21 h), un dels principals referents de la música catalana dels últims 30 anys.

El diumenge 5 de maig, la proposta es completa amb dos referents de la música catalana actual: Renaldo&Clara (18 h) i Maria Hein (20 h)

Festa del Badiu. Diumenge 5 de maig. A partir de les 10 h, al Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús. Amb l’actuació infantil de La Colla Pirata de Pepet i Marieta.

Fira de Sant Roc d’Artesania i Mostra d’Entitats. Diumenge 5 de maig. A partir de les 10 hores a la plaça Roja.

Diada Trabucaire, passejant per la història! Diumenge 5 de maig. A partir de les 12 hores a la plaça de Pompeu Fabra. Representació del ball parlat, fent un repàs a la història dels Miquelets, els seus precursors i alguns fets locals. Tot seguit es farà una cercavila amb les colles convidades.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles