20.8 C
Badalona
viernes, mayo 3, 2024
spot_img

L’índex de criminalitat a Badalona durant l’any 2023 evoluciona millor que al conjunt de la província de Barcelona i que la mitjana de Catalunya

L’índex de criminalitat a Badalona durant l’any passat va evolucionar millor que a altres poblacions de grandària similar, millor que al conjunt de la província de Barcelona i que la mitjana de Catalunya. Segons les dades facilitades pel Ministeri de l’Interior, l’índex de criminalitat a Badalona durant l’any 2023 va augmentar un 3,3%, una xifra substancialment inferior a les de les ciutats de l’entorn com L’Hospitalet, on van pujar un 7,3%, o Terrassa, que va patir un augment del 4,1%. Aquestes dades són també positives si es comparen amb l’increment que es va donar a la ciutat de Barcelona (+10,8%), al conjunt de la província de Barcelona (+8%), o a tot el territori de Catalunya (+7,3%).

A més, les dades del Ministeri de l’Interior indiquen que, respecte a les ciutats de similar població del seu entorn, Badalona és la ciutat on menys s’incrementen els fets delictius relacionats amb criminalitat convencional, és a dir, tots aquells que no tenen a veure amb les infraccions penals comeses per mitjà cibernètic. Sense comptar aquesta mena de delictes no convencionals, l’augment de la criminalitat a Badalona és només de l’1,3%.

D’altra banda, malgrat la pujada dels fets delictius a la ciutat, els robatoris en domicilis i establiments s’han reduït un 35,5%. Els robatoris amb violència i intimidació també han baixat un 6,1%. En altres àmbits, com per exemple la cibercriminalitat, els delictes han pujat un 15%.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que en els darrers mesos l’índex delictiu a Badalona evoluciona molt millor que la resta de poblacions similars, que a la ciutat i la província de Barcelona i que al conjunt de Catalunya. «Les dades assenyalen que anem pel bon camí en la nostra  lluita contra la inseguretat, però no podem estar satisfets mentre es continuïn produint delictes a la nostra ciutat”, ha assegurat l’alcalde.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles