15.9 C
Badalona
viernes, mayo 3, 2024
spot_img

L’Espai Betúlia porta a partir del 5 d’abril a Badalona una doble exposició on el ferrocarril és el fil conductor per als creadors artístics

El ferrocarril és un mitjà de transport que ha contribuït en la transformació de la societat i del paisatge. També ha estat, i encara ho és, una gran font de vivències i d’inspiració, fins a esdevenir a vegades un veritable objecte de culte. L’Espai Betúlia, Centre de la Paraula i les Lletres, presenta “El plaer de viatjar” i “Raïls i paraules”, una doble exposició al voltant del ferrocarril que es podrà veure des d’aquest divendres, 5 d’abril, fins al divendres 24 de maig.

L’exposició “El plaer de viatjar. El ferrocarril en les arts i la literatura catalanes” mostra com les arts plàstiques i la literatura han estat testimoni de l’arribada del ferrocarril a Catalunya, de la seva rebuda, de les professions que ha generat i de com ha esdevingut, fins i tot, un objecte de culte. El fil conductor de l’exposició són els nous paisatges que ha generat el ferrocarril, tant geogràfics, urbans, socials i humans, i com han donat peu a espais d’aventures.

“Raïls i paraules” és una manifestació actual de com el ferrocarril continua inspirant els creadors, en aquest cas, un escriptor (Jordi Font- Agustí) i una fotògrafa (Anna Espí). Tots dos proposen un recorregut pel món del ferrocarril amb poemes i fotografies que ens transporten a diversos ferrocarrils del món, des dels aspectes més tècnics (locomotores, cotxes i vagons, infraestructures) fins a arribar al vincle emocional que podem establir amb els trens i les estacions com a escenaris de les nostres aventures vitals.

Activitats complementàries

24 d’abril, a les 19 hores.

Visita guiada

A càrrec de Jordi Font-Agustí, comissari de l’exposició i Anna Espí, fotògrafa.

14 de maig, a les 19 hores.

Conferència

“Trens, metros i tramvies en la premsa satírica”.

A càrrec de Jordi Font-Agustí, comissari de l’exposició.

Inauguració

La inauguració d’aquesta doble exposició tindrà lloc dimarts 9 d’abril, a les 19 hores, a l’Espai Betúlia, Centre de la Paraula i les Lletres (carrer d’Enric Borràs, 43 – 47, Badalona). La mostra es podrà visitar a partir d’aquest divendres, 5 d’abril, i fins el 24 de maig, de dilluns a divendres de 10 a 20.30 hores.

L’exposició compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), el Museu del Ferrocarril a Catalunya a Vilanova i la Geltrú i el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC).

Més informació:

https://www.badalona.cat/ca/serveis-ajuntament/cultura/agenda/exposicio-el-plaer-de-viatjar-el-ferrocarril-en-les-arts-i-la-literatura-catalanes

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles