18.1 C
Badalona
lunes, mayo 6, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona construirà una plaça verda en el solar de la Mobba després que una la resolució judicial hagi confirmat que es pot procedir a l’enderrocament de l’edifici

L’Ajuntament de Badalona construirà durant aquest mandat una plaça tova amb zones verdes en l’indret on actualment està ubicat l’edifici de la Mobba, després que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi rebutjat el recurs que es va interposar per evitar l’enderroc de l’edifici. Amb la resolució judicial, segons l’alcalde Xavier Garcia Albiol, “guanya Badalona i els veïns de l’entorn, que han patit tres anys d’angoixa veient com augmentava la degradació de la zona per una batalla política dels partits de l’oposició”. 

La sentència deixa oberta la via per imposar un recurs de cassació en els pròxims 30 dies, un mitjà impugnatiu extraordinari que fa referència al procediment legal aplicat pel TSJC i no als fets jutjats. Passat aquest termini, l’Ajuntament ja tindrà via lliure per tirar endavant l’enderroc. En aquest sentit, l’any 2021 aquesta tasca ja va ser adjudicada a una empresa, però ara s’ha de revisar si amb el pas del temps aquest contracte encara és administrativament vàlid o s’ha de tornar a licitar. En qualsevol cas, el Govern municipal preveu que l’edifici estarà enderrocat abans de l’estiu.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha valorat la sentència en una roda de premsa celebrada aquest matí en què també han participat els tinents d’alcaldia Cristina Agüera, Daniel Gracia i Rosa del Amo. En la compareixença, l’alcalde s’ha mostrat satisfet per la sentència perquè “l’enderroc de la Mobba permetrà la creació d’un nou espai central de ciutat, una actuació que anirà acompanyada de la urbanització dels carrers de l’entorn”. Garcia Albiol ha remarcat que la Mobba “és una mostra d’un model de ciutat totalment obsolet; el seu enderrocament permetrà no només millorar la vida dels veïns de la zona, sinó també renovar la imatge de la façana de la ciutat”.

L’alcalde ha explicat que en els pròxims dies s’iniciaran les reunions amb els veïns de l’entorn per explicar-los el calendari d’actuacions previst i recollir les seves propostes per a la plaça. “Durant aquest mandat es construirà una nova plaça tova amb espais verds en l’espai on ara hi ha la Mobba, i el seu disseny es farà seguint la voluntat i els suggeriments dels veïns de la zona”, ha garantit l’alcalde.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles