16.8 C
Badalona
domingo, mayo 5, 2024
spot_img

Desallotjat per precaució l’edifici del número 5 del carrer del Canigó davant l’aparició d’esquerdes en un dels baixos de l’immoble

Aquest dimecres al matí s’ha desallotjat per precaució l’edifici del número 5 del carrer del Canigó després que un veí de l’immoble alertés de l’aparició d’esquerdes en un dels baixos de l’edifici. Davant l’avís, els bombers de la Generalitat, els tècnics municipals i els tècnics de l’empresa especialitzada contractada per l’Ajuntament per fer la inspecció tècnica dels 420 habitatges de la zona han decidit conjuntament, per precaució, el desallotjament de l’immoble i l’apuntalament del baix. 

Els veïns dels pisos del número 5 podran accedir durant el dia d’avui als seus habitatges per recollir objectes personals i els estris més imprescindibles. L’Ajuntament ha activat els recursos dels serveis socials municipals per donar allotjament provisional als veïns d’aquest bloc que no tinguin on passar la nit.

Es tracta del quart edifici del carrer del Canigó que es desallotja i que se suma als dels veïns del número 9, afectat per l’esfondrament del dia 6 de febrer; de l’edifici del número 7, que van ser desallotjats el passat dia 14; i del número 11 que van haver de deixar les seves llars ahir dimarts 20 de febrer.

El desallotjament s’ha produït després que avui mateix comencés la inspecció tècnica dels 420 habitatges de 22 finques dels carrers del Canigó, Llefià i Ausiàs Marc encarregada per l’Ajuntament de Badalona a una empresa especialitzada. Es tracta dels immobles construïts en la mateixa època i pel mateix constructor que l’edifici número 9 del carrer del Canigó, que es va esfondrar el passat 6 de febrer ocasionant la mort de tres persones.

Per dur a terme les inspeccions, l’empresa crearà tres equips de treball que aniran bloc a bloc per obtenir una diagnosi acurada de la situació dels edificis. L’objectiu és detectar de manera urgent si hi ha riscos imminents en aquests 22 immobles i garantir al més aviat possible la seguretat d’aquests habitatges.

A petició de l’empresa encarregada de les inspeccions, la Guàrdia Urbana de Badalona ha fet volar un dron per sobre de l’illa de cases afectada per detectar possibles modificacions o càrregues de pes en les cobertes dels edificis que puguin afectar a la seva estructura.

El tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia, ha enviat un missatge de calma als veïns de la zona i ha remarcat que “amb la contractació urgent de l’empresa especialitzada podrem tenir tan aviat com es pugui una diagnosi rigorosa de la situació per garantir la seguretat de tots els veïns i veïnes, que és la màxima prioritat”.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles