20.1 C
Badalona
domingo, mayo 12, 2024
spot_img

Badalona commemorarà dimarts 30 de gener el Dia Escolar de la No Violència i la Pau 

El pròxim dimarts 30 de gener es celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP). Amb motiu d’aquesta commemoració, uns 400 infants de 4t, 5è i 6è de 10 escoles de Badalona (Betúlia, Folch i Torres, Ítaca, Joan Coret, Joan Llongueras, Josep Carner, Lestonnac, Lola Anglada, López Torrejón i Miguel Hernández) treballen en activitats educatives i artístiques entorn dels valors relacionats amb la Pau. Així mateix, altres escoles i centres socioeducatius de la ciutat també preparen durant aquests dies activitats a favor de la Pau, contra les guerres i tota classe de violència arreu del món. 

Acte a la plaça de la Vila 

Dimarts 30 de gener, a la plaça de la Vila, de 10 a 12 hores, tindran lloc jocs cooperatius, es procedirà a la lectura del Manifest elaborat amb motiu del DENIP, s’inaugurarà l’exposició «Ciutats de Pau i tindrà lloc un espectacle d’animació i cançons per a la Pau amb Fefe i companyia. També durant aquest dia el balcó de l’Ajuntament lluirà una pancarta commemorant el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, que commemora i recorda internacionalment el dia de l’assassinat de Mahatma Gandhi, l’any 1948. 

Exposició Ciutats de Pau 

L’exposició «Ciutats de Pau» es podrà veure durant el dia 30 a la plaça de la Vila, des de les 9 fins a les 20 hores, i els dies 31 de gener, 1, 2 i 3 de febrer, a la sala de la planta baixa de la Casa de la Vila. El procés de creació de les construccions «Ciutats de Pau» compta amb el suport de Glòria Vives Xiol, artista plàstica i formadora de docents. L’exposició és el fruit del treball de tot l’alumnat i del professorat amb dinàmiques que fomenten la creativitat i el treball cooperatiu en grup entorn d’aspectes relacionats amb la Pau. 

El DENIP 2024 està organitzat per les 10 escoles que hi participen, pel Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles