24.1 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

La Cremada del Dimoni “Apugem els preus” tindrà lloc aquest divendres a la nit, vigília de Sant Anastasi, a la platja dels Pescadors

El Dimoni ‘Apugem els preus’, figura dissenyada per Cristian Jerónimo i construïda per Ramon de los Heros inspirada en la pujada de preus de la cistella de la compra, cremarà divendres 10 de maig a la nit, vigília de Sant Anastasi a la platja dels Pescadors com a acte central de la Cremada del Dimoni. Enguany, com a gran novetat, abans del Piromuscial tindrà lloc un espectacle de tecnologia i llum protagonitzat per més de 200 drons que sobrevolaran el cel de Badalona. Un cop apagades les flames, la música prendrà el relleu festiu amb el Ball del Micaco, amb l’orquestra Maravella a la plaça de la Plana, i els Concerts de Festes, al passeig Marítim, amb Abraham Mateo i els Stay Homas.

Més informació sobre la programació de les Festes de Maig:

https://agendacultural.badalona.cat

X: @festesdemaig

Facebook festesdemaigbdn

Instagram: festesdemaig

Nit de Sant Anastasi i Cremada del Dimoni

El divendres 10 de maig, vigília de Sant Anastasi, se celebrarà la Nit de Sant Anastasi, formada per un conjunt d’actes consecutius que precedeixen a la Cremada del Dimoni.

Repic de campanes de vigília. 17 hores. Església de Santa Maria.

Anuncia que l’endemà és la festivitat de Sant Anastasi. A càrrec de Campaners de Badalona.

Ball a plaça. 19 hores. Plaça de la Vila. Abans de començar el Seguici, els diferents balls que el formen faran un lluïment a la plaça de la Vila.

Seguici de la ciutat. El Seguici, format pels entremesos de la ciutat, en un sentit simbòlic, es dirigeix a acomiadar-se del Dimoni.

Formen el Seguici: Miquelets de Badalona, Diables Kapaoltis, Bufons del Foc, Ball de Diables de Badalona, Dragolins Xarop, Pomada i Xeringueta, Dom Fumera de Pavillard, Drac Trempat, Víbria Trempada, Mulassa, Capgrossos vells, gegants Anastasi i Maria, Jeroni i Badamar, Ferrer de Gualbes i Elionor de Sant Climent i Ripal i Brunel·la de Mar, Típic Ball de Bastons de Canyet, Ball de Cercolets, Ball de Punts, Danses de Maig, Castellers de Badalona, Àliga, macers i Corporació Municipal.

Acte Sacramental. A continuació al Passeig de la Rambla, davant del monument a Roca i Pi. Ball parlat de tradició centenària en el qual es representa la lluita entre el Bé (Sant Anastasi) i el Mal (Borrons, Llucifer i Diablessa). A càrrec del Ball de Diables de Badalona.

Ball de l’Àliga. A continuació. Passeig de la Rambla, davant del monument a Roca i Pi. A càrrec de la Colla de Geganters de Badalona.

Espectacle de Drons de les Festes de Maig 2024. 22 hores. Platja dels Pescadors. Per primera vegada a Badalona, la tecnologia i la llum se sumen a l’acte central de les Festes de Maig, mitjançant un espectacle amb 200 drons que oferirà una exhibició de figures de llum al cel, que aniran acompanyades de música. Un espectacle únic que combinarà figures geomètriques de gran format amb altres creades especialment per a l’ocasió, i que representaran les formes d’alguns dels símbols més emblemàtics de la nostra ciutat.

Piromusical. La combinació de llum, color i música d’un dels espectacles més esperats a Badalona. Els focs artificials il·luminaran el cel al ritme d’una acurada tria de cançons emblemàtiques de diverses èpoques.

Cremada del Dimoni. L’acte festiu més genuí del patrimoni folklòric de Badalona. Un esdeveniment cultural singular i distintiu de la ciutat de Badalona.

L’espai reservat per a persones amb diversitat funcional està situat al passeig Marítim, al costat de la caseta dels Pescadors. Cal accedir-hi pel pas subterrani de l’avinguda d’en Martí Pujol.

Programa especial de Televisió de Badalona

A partir de les 19:00 hores i fins a les 22:30 hores, el plató de Televisió de Badalona es desplaçarà fins a la Rambla de Badalona, davant de l’Escola del Mar. El programa especial inclou un seguiment de l’espectacle de drons sobre el mar, el seguici fins a la Rambla, el Piromusical i la Cremada del Dimoni. Per primera vegada, Televisió de Badalona oferirà imatges aèries dels actes a través d’una càmera ubicada en un dron.

CONCERTS DE FESTES

10 de maig. Passeig Marítim (Platja del Coco)

Abraham Mateo. 23.45 hores.

Artista precoç i versàtil, fusionant el pop, el reggaeton i el R&B amb èxits rere èxits. Abraham Mateo farà vibrar Badalona en una nit on repassarà els seu hits i també serà una de les primeres oportunitats per escoltar el seu darrer àlbum, Insomnio.

Stay Homas. 01.30 hores. Nascuts en ple confinament, l’any 2020, s’han consolidat dins del panorama musical estatal i internacional amb un grapat de temes molt conegut i s’han consolidat amb un dels grups amb millor directe del país.

11 de maig. Passeig Marítim (Platja del Coco)

Anarkids. 21 hores. Guanyadors del Concurs de Música de Badalona organitzat per La Rotllana, faran vibrar al públic amb el seu

rap directe, punyent i rebel.

Els Amics de les Arts. 22.15 hores. 20 anys de trajectòria exitosa avalen aquest grup que amb cançons com Louisiana, Els Camps De Cotó o Jean-Luc, s’han convertit en himnes intergeneracionals.

Suu. 00 hores. Es tracta d’una de les cares més visibles de la nova fornada de músics catalans del gènere pop-indie. Amb tres discos publicats, l’artista ha traspassat fronteres amb les seves cançons, la seva carismàtica personalitat i el seu compromís amb l’empoderament de la dona.

Per accedir a l’espai reservat per a persones amb diversitat funcional cal dirigir-se al personal de control d’accés que hi haurà al costat de l’escenari dels concerts situat al final del passeig Marítim (tocant al Port), accedint pel carrer de Cervantes.

A ballar!

Ball de Festa Major per a gent gran

Divendres, 10 de maig. 18 hores. Plaça de la Plana

L’Orquestra Maravella representa la música festiva per a totes les edats. Es

podrà gaudir de diversos estils i de la millor música en directe.

Ball del Micaco

Divendres 10 de maig. 23.15 hores. Plaça de la Plana. Orquestra Maravella.

Després de la Cremada del Dimoni, ball amb les músiques de sempre però que no passen de moda de la mà d’una de les orquestres més reconegudes

pel gran públic.

Dissabte 11 de maig

Festivitat de Sant Anastasi

Els actes festius del dia de Sant Anastasi del dissabte 11 de maig començaran ben d’hora.

Matinades. A partir de les 8 del matí els grallers i els diables recorreran els carrers dels barris del Centre i de Dalt de la Vila per anunciar sorollosament l’inici de la festivitat de Sant Anastasi.

Repic de Festa. El repic de les campanes de l’església de Santa Maria, a càrrec dels Campaners de Badalona, anunciaran a partir de les 10 hores la festivitat de Sant Anastasi.

Anada a ofici. La corporació municipal recorrerà els carrers des de la plaça de la Vila fins a la plaça de Barberà acompanyada de balls populars.

Repic de Campanes. A les 10.45 hores el repic de campanes a càrrec dels Campaners de Badalona anunciarà l’ofici de Sant Anastasi. Ofici Solemne. Missa de Sant Josep, del mestre badaloní Salvador Valls i Franch (1882- 1936), interpretada amb orgue i amb la col·laboració de la Coral La Badalonense. Inclou l’ofrena del Ball de l’Àliga.

Tornada d’Ofici. La corporació municipal tornarà, acompanyada dels balls populars, fins a la plaça de la Vila.

Ritual de sortida de la imatge de Sant Anastasi. 18 hores. Església de Santa Maria. Primer Ball de la Bandera de Sant Anastasi, Ball dels Satanasis i Ball del Baró de Maldà. A càrrec de la Confraria de Sant Anastasi.

Passada de Sant Anastasi. 19 hores. Carrer del Temple. Recorregut amb la imatge de Sant Anastasi, acompanyada pels entremesos i la corporació municipal. Recorregut: carrers del Temple, de Via Augusta, de Sant Anastasi, de Francesc Layret, de Sant Miquel, del Canonge Baranera, del Carme, de Francesc Layret i del Temple i plaça de Barberà.

Esclat de festa

Quan el Sant arriba al replà de l’Església de Santa Maria, esclata la festa! Tots els entremesos ballen a la vegada i té lloc l’últim Ball de la Bandera.

Cant dels Goigs, 21 hores. Església de Santa Maria

L’acte s’acabarà dins de l’església amb el Cant dels Goigs en honor a Sant Anastasi.

Toca Tancar.·Tots els balls que han participat a la Passada, tornen cap a la plaça de la Vila ballant i mostrant el seu costat més esbojarrat, amb una gran festa final de tots els entremesos al bell mig de la plaça.

Altres actes festius de la diada de Sant Anastasi

Dinar Popular. A les 14.30 hores a la plaça de la Plana

17 hores. Actuació infantil La Tresca i la Verdesca.

Ballada de Sardanes. A partir de les 18.30 hores a la plaça de la Vila amb la Cobla Marinada i l’organització de Badalona Sardanista.

Ball de Gralles. Acabat el Toca Tancar. Plaça de la Vila.

Diumenge 12 de maig

Diada Castellera

Presentació del casteller honorífic i cercavila. 11.15 hores. Carrer del Mar, cantonada amb passeig de la Rambla.

Diada Castellera. 12 hores. Plaça de la Vila. Amb l’actuació dels Castellers de Badalona, la Colla Castellera Sant Pere i Sant Pau i els Castellers del Foix Cubelles. A càrrec dels Castellers de Badalona.

Mostra de Dansa

12 de maig. De 12 a 14 hores i de 18 a 20 hores. Plaça de la Plana.

Hi participen les següents escoles de dansa de Badalona:

• 12 hores. Danzalona, Escola de Dansa Marisa Yudes, Estudi de Flamenc i Dansa Lora de Goya, L’Assaig, Moviment-2, MultiStudio Dance i Stil.

• 18 hores. Atelier des Artistes, Ballet Sílvia Pallisera, Quality Dance Studio, Ritmes, The Lil Fakulty i Tribu Urbana Center.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles