20.3 C
Badalona
martes, mayo 28, 2024
spot_img

Badalona nomenarà Jordi Fernández com a fill predilecte de la ciutat

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat que durant el pròxim mes de maig portarà al Ple de l’Ajuntament la proposta de nomenament de Jordi Fernández Torres com a fill predilecte de la ciutat, màxima distinció honorífica. Jordi Fernández, nascut el 27 de desembre de 1982 a Badalona, va ser presentat ahir com a entrenador principal de la franquícia dels Brooklyn Nets de Nova York de la NBA, convertint-se en el primer espanyol que dirigirà un equip de la millor lliga professional del bàsquet mundial. Fins ara, només quatre persones nascudes fora dels Estats Units hi han dirigit un equip.

“Fa 15 anys que estic a l’NBA, però vaig néixer i créixer a Badalona. I no sé si ho sabeu, però és una de les millors ciutats de bàsquet del món. Hi ha molts grans jugadors i entrenadors de la meva ciutat». Aquestes han estat una de les seves primeres paraules en la presentació com a responsable de la banqueta dels Brooklyn Nets davant dels mitjans de comunicació d’arreu del món.

Llicenciat en Ciències de l’Esport, Jordi Fernández de 41 anys, ha desenvolupat bona part de la carrera als Estats Units on va aterrar el 2006, guanyant-se des de llavors el reconeixement dels equips i el de les grans estrelles de l’NBA. Amb només 23 anys, a la Vegas, va començar a entrenar jugadors professionals durant les vacances. Només tres anys després, el 2009, el mític entrenador Mike Brown el va incorporar al cos tècnic dels Cleveland Cavaliers com a entrenador especialitzat en el desenvolupament de jugadors, on va coincidir amb figures de la talla de LeBron James o Kyrie Irving. La seva experiència es va anar ampliant, sent assistent a Denver Nuggets i Sacramento Kings. Precisament, el 15 de desembre de 2022, es va convertir en el primer català a entrenar a un equip de l’NBA, quan l’entrenador principal de Sacramento va ser expulsat i va assumir el seu rol.

Així mateix, Jordi Fernández també té experiència en seleccions nacionals, sent entrenador ajudant de l’equip nacional de Nigèria amb Mike Brown als Jocs Olímpics d’estiu de 2020 al Japó i més recentment, com a entrenador de l’equip masculí de bàsquet del Canadà, va guanyar la medalla de bronze al Mundial de 2023 derrotant la selecció dels Estats Units.

El nom de Jordi Fernández s’afegirà com a fill predilecte de Badalona a la llista de personalitats on figuren la nadadora Mireia Belmonte; el cantant Miguel Poveda; l’actor Enric Borràs, l’historiador i arqueòleg Joaquim Font i Cussó; i qui fou alcalde de Badalona, Salvador Serentill i Costa.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles