19.3 C
Badalona
martes, mayo 7, 2024
spot_img

Inici de la teràpia assistida amb gossos a l’Atenció Intermèdia de BSA

L’atenció intermèdia de Badalona Serveis Assistencials (BSA) ha incorporat aquest mes d’abril la teràpia assistida amb gossos amb l’ajuda de El Racó de Milu. En concret, el dimecres 17 d’abril, d’11 a 12.30 hores, va marcar l’inici del servei al Centre Sociosanitari El Carme per, de forma individual i grupal, aprofitar els beneficis d’aquest tipus de teràpia amb l’estimulació cognitiva que suposa amb sessions de freqüència setmanal.

L’objectiu passa per millorar la salut i benestar de les persones ateses mitjançant la creació de vincle gos-persona, augmentant la qualitat de vida d’aquestes persones i millorant les seves capacitats amb interaccions que ajuden a tenir una vida més independent i enriquidora. Gràcies a aquestes teràpies es pot millorar l’estat físic, emocional i mental dels usuaris, augmentar l’expressió dels sentiments i les relacions socials. També fomenta un ambient favorable d’aprenentatge, una atmosfera normalitzada cap als professionals del centre per poder treballar el seu tractament, enriquint un entorn amb més estímuls que poden facilitar el raonament i l’activitat motora i la millora de les relacions interpersonals.

Lu i Vida són alguns dels noms dels nous “companys” de les persones usuàries del centre que hi participen, majoritàriament al serveis de llarga estada, psicogeriatria i pal·liatius per donar preferència a les persones amb un alt grau de dependència i/o discapacitat. A banda de les sessions individuals, prèvia selecció dels professionals assistencials, hi ha un espai relativament obert on explorar les interaccions espontànies, sempre de forma voluntària per afavorir la sociabilització i els beneficis que se’n deriven.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles