20.4 C
Badalona
miércoles, junio 12, 2024
spot_img

El prestigiós modista d’alta costura Lorenzo Caprile ha dissenyat un mocador de les Festes de Maig  inspirat en les greques dels mosaics romans

Per primera vegada, Badalona tindrà un mocador de Festes de Maig dissenyat per una figura destacada del món de la moda. El mocador ha estat concebut de manera altruista pel prestigiós modista d’alta costura Lorenzo Caprile.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i la segona tinent d’alcalde de l’Àmbit d’Impuls Econòmic i de Ciutat, Treball, Cultura, Ciutadania i Govern, Cristina Agüera, han donat a conèixer avui el mocador amb el modista en una visita al seu taller. El mocador és de color blanc amb decoració en blau i Lorenzo Caprile ha explicat que s’ha inspirat en els colors de Badalona, de la bandera i del blau del mar i en les greques dels mosaics de la ciutat de Baetulo que es conserven a “l’espectacular Museu de Badalona”.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que va conèixer Caprile en el seu anterior mandat i que a l’inici de l’actual mandat ja va posar-se en contacte amb ell per fer-li la proposta. L’alcalde ha expressat la seva satisfacció perquè la ciutat pugui comptar amb aquest disseny tan especial del mocador. “Estic molt content que un modista de gran prestigi a escala nacional i internacional hagi col·laborat de manera altruista amb les nostres Festes de Maig i que s’hagi inspirat en les arrels de Badalona i en els colors de la nostra bandera i del mar”, ha explicat l’alcalde.

El mocador es vendrà al preu d’un euro i es podrà comprar el 23 d’abril, diada de Sant Jordi, a l’estand municipal i a partir del 27 d’abril a l’Oficina de Turisme i a les biblioteques de la ciutat. En total, es fabricaran 75.000 unitats i abans de l’inici de fes Festes, es repartiran gratuïtament 25.000 mocadors a tots els infants de les escoles bressol, d’Educació Infantil i Primària i en els centres d’educació especial.

Lorenzo Caprile

Lorenzo Caprile és un modista nascut a Madrid que es va formar en el Fashion Institute of Technology de Nova York i en el Politècnic Internacional de la Moda de Florència; també és llicenciat en Llengua i Literatura per la Universitat de Florència. El 1986 començà a treballar per a importants firmes de moda, tant italianes com espanyoles i el 1993 va obrir el seu taller al barri madrileny de Salamanca. Està especialitzat en vestits de cerimònia a mida. Les seves creacions han desfilat per catifes vermelles i les seves peces úniques i artesanals han protagonitzat nombroses portades de les publicacions més conegudes.

Des de 2006 el seu nom també està unit a la creació de vestuaris per a teatre, cinema, dansa i òpera, a causa de la seva altra faceta: la de figurinista, destacant el seu treball per a la Compañía Nacional de Teatro Clásico i la Compañía Noviembre. També és autor dels llibres Vamos de boda i De qué hablamos cuando hablamos de Estilo i participa habitualment en taules rodones i conferències a les principals institucions i escoles de disseny del país. Col·labora en El Comanche, programa d’Onda Cero que dirigeix Júlia Otero.

Ha rebut nombrosos premis per l’excel·lència del seu treball com a modista i figurinista. Ha estat guardonat amb la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts (2018). I en televisió ha estat un dels membres del jurat del programa Maestros de la Costura de RTVE, i creador i presentador del format Coser y Contar a Telemadrid.

Espais de venda del mocador de les Festes de Maig


Oficina de Turisme de Badalona  (C/ Francesc Layret, 78-82). De dilluns a diumenge i festius, de 10 a 14 h. i de dimarts a divendres, de 16 a 18.30 h.

Ampliació horària del servei de venda:

  • Dilluns 29 d’abril, de 16 a 20 h
  • Divendres 3 i divendres 10 de maig, obert fins a les 20 h
  • Dies festius (1 i 11 de maig), obert de 10 a 14 h.

Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona.

  • Biblioteca de Can Casacuberta (C. Mossèn Anton, 40-48)
  • Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté (C. De Jacinto Benavente, 3)
  • Biblioteca de Llefià-Xavier Soto (C. del Planeta Mart 2-10)
  • Biblioteca de Lloreda (Av. De Catalunya, bloc 56-62)
  • Biblioteca de Pomar (Av. Del Primer de Maig s/n)
  • Biblioteca de Sant Roc (Av. Del Congrés Eurcarístic, s/n)

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles