18.5 C
Badalona
viernes, mayo 3, 2024
spot_img

Signat el contracte per a la construcció del nou viaducte ferroviari del canal del Gorg

Aquest dijous a la tarda s’ha dut a terme l’acte administratiu de signatura del contracte per a la construcció del nou viaducte ferroviari del canal del Gorg, que tindrà una longitud de 180 metres i una estructura de 5 obertures amb una separació entre 30 i 42 metres de llum. La construcció d’aquest pont per al ferrocarril entre els carrers de Ponent i de Tortosa permetrà el pas del tren per sobre del nou canal del Gorg, una làmina d’aigua navegable de 32 metres d’ample que, des del Port, s’endinsa 325 metres a la ciutat. El canal tindrà capacitat per acollir 200 nous amarratges d’embarcacions de fins a 15 metres d’eslora.

Les obres d’aquesta nova infraestructura s’iniciaran durant aquest mes d’abril. En una primera fase, que es preveu que estigui enllestida el pròxim mes de novembre, es farà el desviament previ del trànsit ferroviari de la línia de la costa, un pas essencial per no interrompre el servei de tren de la línia Barcelona-Mataró-Maçanet-Massanes mentre es construeix el viaducte. Un cop s’hagi construït aquesta variant, es durà a terme la construcció del viaducte, que podrà estar en servei amb les línies ferroviàries definitives a finals de l’any 2025.

El conjunt d’aquesta obra suposarà una millora molt important pel que fa a la connexió dels barris del nord de Badalona amb la façana marítima, a través de la rambla del Gorg i la urbanització al voltant del canal. A la vegada, també comporta la millora de la connexió del Port, el front marítim i els barris de La Mora i el Gorg amb la resta de la ciutat; la construcció d’una nova rotonda de comunicació que unirà els carrers de Ponent i d’Eduard Maristany i un pas inferior de 8 metres d’ample per a vianants i vehicles d’emergència i serveis pel carrer de Tortosa.

L’acte administratiu de signatura del contracte ha comptat amb la participació de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el gerent de Marina Badalona, Imanol Sanz, i els representants de la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Comsa-Dragados, adjudicataris de les obres. El contracte és fruit del conveni previ signat entre ADIF, l’Ajuntament de Badalona i Marina Badalona. Les obres tenen un pressupost de 15,4 M€, dels quals Marina Badalona n’aporta 10,5 M€; l’Ajuntament de Badalona 4,9 M€. Aquest conveni també incorpora la inversió per part d’ADIF de 3,3 M€ en millores en la infraestructura ferroviària entre Sant Adrià del Besòs i Badalona.

L’alcalde de Badalona ha destacat la rellevància de la signatura del contracte perquè permet posar en marxa l’obra civil més important que s’ha fet en els darrers vint anys a Badalona. També ha destacat la singularitat del projecte i el que suposarà per a la vertebració de la ciutat. «El canal del Gorg esdevindrà un espai singular sense comparació en el nostre entorn, permetrà transformar tota la ciutat, crear una nova centralitat urbana i connectar directament els barris més propers a la muntanya amb el port i la façana marítima», ha assegurat Garcia Albiol, que s’ha mostrat molt satisfet perquè la construcció del canal «suposa un salt qualitatiu per a Badalona i per a tots els seus veïns».

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles