8.1 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

AUTIS+, el programa de realitat virtual per a infants amb TEA, rep el finançament del sopar solidari del Rotary Club de Badalona

AUTIS+ és el nom del programa de Badalona Serveis Assistencials (BSA) que incorpora les TIC, especialment la realitat virtual, amb finalitat terapèutica per als infants i joves amb Trastorns de l’Espectre Autista i altres trastorns associats a l’aïllament i la soledat, que serà possible gràcies als més de 15.000 euros recaptats durant La nit de Paul Harris. La iniciativa va ser escollida pel Rotary Club de Badalona per rebre el finançament del seu sopar solidari celebrat el passat 16 de novembre a l’Espai Titus de Badalona.
Es preveu que gairebé 400 nens i joves dels Centres de Salut Mental Infanto Juvenil (CSMIJ) Badalona 1 i 2 es podran beneficiar progressivament d’aquest programa que permet complementar l’assistència a través de l’ús de la tecnologia de manera controlada i amb objectius específics en el seu tractament, com ara la facilitat d’intervenir en entorns simulats més controlables que els reals; la possible personalització de la intervenció, gravant escenaris de la vida real del jove, entre altres. La creació d’escenaris de simulació que ensenyin als pares, docents i persones neurotípiques, quina és la forma en la que els infants amb TEA veuen i viuen el món també es una de les fites del programa.
L’abordatge inclou entre 6-10 sessions, individuals o grupals, i fins i tot autogestionades en el domicili, de freqüència setmanal. La temàtica dependrà dels objectius, que poden passar per ajudar a interpretar el llenguatge corporal, entrenar habilitats socials, disminuir l’ansietat social, millorar l’aprenentatge de normes socials, tolerar l’espera i la frustració, exposició graduada als estímuls sensorials o ajudar a la planificació i seqüenciació de les tasques. El propòsit final és augmentar l’accessibilitat al tractament, la reducció de l’administració de fàrmacs, la millora de la capacitat funcional dels nois i noies per la seva vida quotidiana i les seves relacions amb els altres, i també la millora de la satisfacció de les famílies amb el tractament.L’acte de lliurament s’ha realitzat aquest dimarts 2 d’abril, a les 12 hores, coincidint amb el Dia Mundial de la Conscienciació de l’Autisme. Han participat Eva Guillén, vicepresidenta del Consell d’Administració de BSA i regidora de l’Àrea de Recursos Humans i de Contractació de serveis i subministraments; el vicepresident del Rotary Club Badalona, Joaquim Azofra; la gerenta de BSA, Pilar Otermin; la cap de Salut Mental i Addiccions de BSA, Esther Lobo i el cap clínic del Servei de Geriatria i Cures Pal·liatives, José Manuel Cancio. L’acte també ha comptat amb la presència de les entitats badalonines TEA Cercas i Viu TEA.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles