16 C
Badalona
martes, abril 30, 2024
spot_img

L’alcalde de Badalona demana per carta al Ministeri per a la Transició Ecològica una reunió urgent per regenerar abans de l’estiu les platges afectades pels darrers temporals 

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha enviat aquest dimarts una carta a la ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, en la que demana que se celebri urgentment una reunió per coordinar les solucions inajornables i necessàries per regenerar les platges de la ciutat que han patit els estralls de dos temporals durant el passat mes de març.

En la missiva, Garcia Albiol assenyala que els episodis meteorològics del 9 i el 28 de març han tingut un impacte devastador a les platges de la ciutat, amb una significativa pèrdua de sorra i reducció de l’amplada de la superfície utilitzable, fet que compromet l’entorn natural, l’activitat turística i, sobretot, l’oci i el gaudi dels veïns de Badalona. A més, aquests temporals han provocat l’aflorament a la sorra d’estructures de ciment pertanyents a antigues construccions, una situació que representa un risc per a la seguretat dels usuaris de les platges i que és important corregir.

Davant d’aquesta situació, l’alcalde sol·licita a la ministra Ribera celebrar una reunió en què també participi l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), responsable del manteniment de les platges, i representants dels municipis costaners del Barcelonès que també s’han vist afectats pels temporals.

L’alcalde Garcia Albiol recorda a la ministra Ribera que el passat 21 de febrer ja es va mantenir una reunió  amb el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, i la directora general de la Costa i el Mar, Ana María Oñoro, on es va acordar que es treballaria per regenerar el litoral badaloní i adequar-lo per a la temporada d’estiu. “Si llavors era urgent actuar, després dels darrers episodis meteorològics i veient la magnitud dels danys que han patit les nostres platges, abordar la situació ara és clarament una emergència”, remarca l’alcalde de Badalona.

Per afavorir que l’actuació del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic sigui imminent, l’alcalde Xavier Garcia Albiol ha enviat també una carta al president de l’AMB, Jaume Collboni, demanant la seva implicació per resoldre aquesta crisi. En el seu escrit l’alcalde de Badalona destaca que cal que també participin en la reunió als representants de tots els municipis costaners del Barcelonès afectats pels temporals per poder revertir la situació de manera coordina i satisfactòria.

L’alcalde Xavier Garcia Albiol considera que “en aquests moments la col·laboració entre les diferents administracions és clau per fer front a la situació i per trobar les millors estratègies per protegir els interessos i el benestar de la ciutadania”.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles