21.9 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona invertirà 2,5 milions d’euros en la millora i la renovació dels sistemes de climatització dels edificis municipals 

L’Ajuntament de Badalona destinarà en els pròxims mesos 2,5 milions d’euros en inversions i millores per als sistemes de climatitzacions dels edificis i espais municipals. El Govern municipal té prevista l’aprovació d’aquesta quantitat econòmica en un ple extraordinari que tindrà lloc el pròxim mes de setembre. Actualment, Badalona no disposa de cap espai interior municipal com a “refugi climàtic” i només té aquesta consideració el parc de Can Solei i de Ca l’Arnús. 

La 2a tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Badalona, Cristina Agüera, ha assenyalat que “l’actual Govern s’ha trobat amb una situació molt complicada, amb molts equipaments municipals sense que funcioni la climatització, amb aparells en mal estat o directament espatllats sense cap manteniment”. “A partir d’aquest panorama -afegeix Agüera- el nostre compromís és que l’any vinent la ciutat de Badalona pugui disposar de dependències municipals i espais, com biblioteques o centres cívics, que estiguin degudament climatitzats i que, quan siguin necessaris, puguin fer la funció de refugis climàtics interiors per a la ciutadania”.“ 

Diagnosi de 83 edificis 

Per conèixer l’estat actual de les instal·lacions de climatització i les inversions que seran necessàries, s’està portant a terme una diagnosi de l’estat de 83 edificis com ara escoles, equipaments esportius, centres de serveis municipals i culturals, que han de permetre tenir una relació complerta de l’estat actual de les instal·lacions i de les maquinàries. 

A banda d’aquesta diagnosi, l’Ajuntament està treballant en la licitació per a la millora o el recanvi de la maquinària de climatització de diferents espais com ara la sala de servidors de l’edifici municipal El Viver; l’Escola de Natura Angeleta Ferrer (Can Miravitges); l’Oficina Municipal de Districte (OMD) 5; l’edifici A de la Guàrdia Urbana i l’Arxiu Municipal, situat a l’avinguda del Marquès de Mont-roig. 

De manera urgent, i per tal de pal·liar la situació actual, l’Ajuntament ha adquirit 25 equips portàtils de refrigeració que entraran en funcionament la setmana vinent. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles