17.1 C
Badalona
martes, abril 16, 2024
spot_img

Activitats de les biblioteques municipals de Badalona durant el mes de juny 

La Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté ha preparat diversos actes commemoratius sobre la figura del poeta Joan Argenté i Artigal. Del 16 al 30 de juny s’exposarà al vestíbul de la biblioteca una mostra de la seva obra, i de peces personals, com ara el seu escriptori, cedides pel Museu de Badalona. També s’han creat aplicacions en vinil amb la imatge i la cronologia dels fets més rellevants de l’autor que restaran al vestíbul de la biblioteca de manera permanent. A més, el dia 22 tindrà lloc una taula rodona per conèixer la complexitat, la dimensió i la projecció de la figura del poeta, que s’acompanyarà de vàries peces musicals a càrrec d’Oriol Tramvia. La taula estarà moderada per Margarida Abras i tindrà els ponents següents: Albet Ibáñez, Isabel Graña, M. Teresa Biayna i Gerard Guerra. 

Durant aquest mes de juny es presenta a l’espai infantil de les biblioteques Sant Roc, Llefià-Xavier Soto i Can Casacuberta Guanyem un estiu lector, una campanya promoguda per a incentivar la lectura en temps de vacances, per a infants de primària.  

Continua també la proposta de l’Hora del conte on es pot trobar contes amb valors, tallers i jocs. També cal destacar Que venen els pirates! activitat pensada per a familiaritzar els nadons amb el món del llibre, així com La natura que ens envolta, Sortida al Parc de la Mediterrània i Embolic a la biblioselva. Pel que fa als tallers, sobresurt Espècies Exòtiques invasores, per sensibilitzar ambiental sobre la problemàtica de les espècies exòtiques invasores dels ecosistemes aquàtics, litorals i marins de Catalunya. 

A l’espai Compartim el coneixement, també es destaca aquest mes la xerrada per a públic adult d’en Xavier Barriga “Coques: fetes a casa i amb el gust de sempre”. 

Guanyem un estiu lector 

A l’espai infantil les biblioteques Sant Roc, Llefià-Xavier Soto i Can Casacuberta arrenquen Guanyem un estiu lector, una campanya promoguda des del Programa LECXIT de la Fundació Bofill per a incentivar la lectura en temps de vacances, dirigida a infants de 3er, 4rt i 5è de primària. Es fa especial èmfasi per aquells que a l’estiu no disposen d’activitats que estimulin els seus aprenentatges. Aquest any es proposa enriquir l’estiu amb orientacions i activitats de lectura per no deixar ningú enrere i garantir l’inici del nou curs amb les ganes i la seguretat necessàries per a que sigui un èxit!  

Del 6 al 29 de juny  

Calendari de sessions:  

● 6 de juny a les 17 h a la Biblioteca Sant Roc 

● 28 de juny a les 17.30 h a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto 

● 29 de juny a les 17.30 a la Biblioteca Can Casacuberta. L’activitat es realitzarà a la Sala Josep Uclés, ubicada al Centre Cultural El Carme, carrer de Francesc Layret, 78. 

Per a més informació: https://lecxit.cat/guanyem-un-estiu-lector/ 

CALENDARI D’ACTIVITATS 

3 de juny a les 18 hores a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto 

Mostra d’entitats a Llefià 

La biblioteca participa a la XXV Mostra d’Entitats a Llefià, que se celebra en el marc de les festes del barri de Sant Antoni de Llefià. Organitza per la Comissió de Festes de Sant Antoni de Llefià. 

6 de juny  

A partir de les 17 hores a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté, Taller: Feliç aniversari Josep Vallverdú! 100 anys 

L’autor del llibre Rovelló, entre molts d’altres, el proper 9 de juliol farà 100 anys. Es farà un joc amb els seus textos i se li farà arribar una felicitació d’aniversari.            

7 de juny a les 17.30 h  a la Biblioteca Pomar 

La natura que ens envolta. Sortida al Parc de la Mediterrània 

Dins el projecte “Parcs i Biblioteques…naturalment!” i per celebrar la Setmana de la Natura, sortida al Parc de la Mediterrània per a poder descobrir i gaudir d’un dels espais naturals més proper a la Biblioteca Pomar. S’explicarà un conte envoltats de natura, observació i recollida de diversos elements que serviran per fer un taller a la biblioteca.            

7 de juny  

A les 17.30 h a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto 

En Calvin no sap volar 

En Calvin pot volar amb la imaginació gràcies a la seva passió per la lectura, però encara no sap que aquesta habilitat pot ajudar-lo també a la seva vida diària. La sessió es completa amb un taller on crearem avions amb la forma del nostre ocell protagonista. 

7 de juny  

A les 18 h a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté 

Taller de patchwork i ganxet, a càrrec de Isabel Mota. 

Vols aprendre a fer patchwork i ganxet? Cada dimecres de 18 a 20 hores 

8 de juny  

A les les 17.30 h a la Biblioteca Can Casacuberta 

El corb i la serp 

Què és més important, l’astúcia o la força? Un tema de la literatura universal i de la vida sobre el qual hi reflexiona Ramon Llull en aquest llibre. 

Aforament limitat. L’activitat es realitzarà a la Sala Josep Uclés, ubicada al Centre Cultural El Carme, carrer de Francesc Layret, 78. 

9 de juny a les 17.30 h a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto  

Un arbre de contes 

A càrrec de Santi Rovira. Descansar a l’ombra d’un arbre pot convertir-se en un fet màgic, sobretot si en lloc de fruits, a l’arbre, hi creixen contes. Un espectacle familiar, ecològic i sostenible, a càrrec de Santi Rovira i la seva inseparable guitarra. 

L’activitat es farà a la plaça Trafalgar. Entrada lliure fins completar l’aforament. Emmarcada dins la tarda infantil i juvenil 

12 de juny  

A les 18 hores a la Biblioteca Sant Roc 

Taller Espècies exòtiques invasores 

A càrrec de Bibliosfera. Sensibilització ambiental sobre la problemàtica de les espècies exòtiques invasores dels ecosistemes aquàtics, litorals i marins de Catalunya. 

13 de juny  

A les 17 h a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté 

Embolic a la biblioselva 

Què està passant a la biblioselva? Ajudeu-nos a resoldre el petit problema que té la senyoreta Zebra. Després us podreu endur un llibre de la biblioselva creat per vosaltres mateixos. 

14 de juny  

A les 17:30 h a la Biblioteca Lloreda 

Cabana de lectura 

Taller a càrrec de LabCreatiu. Amb tubs de PVC i roba de cotó es construirà una cabana que es decorarà i es pintarà. Aquesta es quedarà a la biblioteca perquè tothom pugui gaudir-ne. 

14 de juny  

A les 17.30 hores a la Biblioteca Pomar 

L’Atrotinotrasto 

L’hora del conte és l’ocasió ideal perquè es retrobin petits i grans amb històries i personatges, que faran gaudir, imaginar, compartir i aprendre. A continuació tindrà lloc un petit taller relacionat amb els contes. 

15 de juny  

A les 17.30 h a la Biblioteca Can Casacuberta 

Una carta 

Un dia, el vent va trobar una carta perduda. La pluja havia esborrat les lletres del sobre i no es podia saber per a qui era ni qui l’havia escrita. Però la carta deia unes paraules precioses: «T’estimo». Per això, el vent la va fer volar amunt i la va empènyer fort, molt fort. La carta trobaria el seu destí i faria que algú se sentís estimat. Poc es podia imaginar el vent que la carta cauria damunt del cap del Sr. Gat, sempre malhumorat i tancat a casa. Sempre? Potser la força de les paraules podia canviar la seva vida… 

L’activitat es realitzarà a la Sala Josep Uclés, ubicada al Centre Cultural El Carme, carrer de Francesc Layret, 78. 

21 de juny  

A partir de les 17.30 hores a la Biblioteca Pomar 

El llop Pepito a la revetlla de Sant Joan 

Activitat dins de l’hora del conte. A continuació petit taller relacionat amb el conte. 

21 de juny d 

A partir de les 17.30 hores a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto 

Minilab: Llegim i juguem 

Escoltar contes i jugar són pràctiques essencials en la primera infància per conèixer el món i per aprendre a través d’una experiència emocional, activa i vivencial. Aquesta activitat convida les famílies a la descoberta de contes i propostes de joc relacionades. Un viatge d’anada i tornada que ens portarà del llibre al joc o del joc al llibre. 

22 de juny  

A partir de les 17.30 h a la Biblioteca Can Casacuberta 

El destí d’en Faust 

Aquest àlbum il·lustrat ens proposa una reflexió sobre l’ésser humà i la naturalesa. El llibre combina una poderosa prosa amb tècniques tradicionals de gravat litogràfic creades a un prestigiós taller de París. El destí d’en Faust es basa en l’herència dels clàssics, però aplicant l’original estil d’aquest creador d’àlbums il·lustrats, un estil que l’ha distingit com un dels autors de llibres infantils més venuts. 

L’activitat es realitzarà a la Sala Josep Uclés, ubicada al Centre Cultural El Carme, carrer de Francesc Layret, 78.            

27 de juny  

A les 17 hores a la biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté 

Bebecontes: els pirates 

Que venen els pirates! 

Activitat pensada per a familiaritzar els nadons amb el món del llibre. Atenció, que venen els pirates! Es recomana venir amb roba còmoda per seure a terra amb el nadó a la falda. Edat màxima 36 mesos. 

27 de juny de les 17.30 h a la Biblioteca Lloreda 

A la voreta del mar 

A càrrec de Cia Patawa. Farem un castell, descobrirem colors, nedarem entre peixets… 

28 de juny  

A les 17.30 h a la Biblioteca Pomar  

En Pere sense por 

L’hora del conte és l’ocasió ideal perquè es retrobin petits i grans amb històries i personatges, que faran gaudir, imaginar, compartir i aprendre. A continuació tindrà lloc un petit taller relacionat amb els contes. 

JOCS DE TAULA 

Del 10 al 24 de juny 

Dissabtes al matí, la Biblioteca Can Casacuberta organitza els jocs de taula a la Sala Uclés. En aquestes sessions trobareu un munt de jocs per jugar amb els amics o la família. Jocs per a desenvolupar l’enginy, ampliar els coneixements i descobrir noves maneres de passar-s’ho bé. 

Aforament limitat. L’activitat es realitzarà a la Sala Josep Uclés, ubicada al Centre Cultural El Carme, carrer de Francesc Layret, 78. 

Calendari de sessions: 

● 10-06-2023, a les 11.30 h 

● 17-06-2023, a les 11.30 h 

COMPARTIM EL CONEIXEMENT 

Per a públic adult 

16 de juny a les 18 hores a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté 

Xerrada: “Coques: fetes a casa i amb el gust de sempre”. A càrrec de Xavier Barriga. 

T’agradaria conèixer els principals secrets de les coques de Sant Joan? Vols veure com és una massa de brioix i com s’acaba amb crema pastissera? Parlarem de tot això i de les principals coques que s’elaboren per Sant Joan: des de la típica de brioix amb fruita, de crema o de llardons fins a les exquisides coques de pasta de full farcides de crema i de xocolata.  De la mà del Xavier Barriga, flequer badaloní de quarta generació. 

Aforament limitat. Inscripció prèvia a b.badalona.ca@diba.cat, trucant al telèfon 934 61 47 89 o presencialment a la pròpia biblioteca. 

22 de juny, a les 18.30 h a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté 

Taula rodona “Joan Argenté. Seminocturn, semidiürn” 

La taula estarà moderada per Margarida Abras 

18.30 h. Oriol Tramvia. Canta a Joan Argenté i Artigal. 

Interpretació de dues peces del seu disc “Oriol Tramvia. L’Argenté de Badalona”. 

18.45 h. Inici de les ponències: 

– Albert Ibañez: La perplexitat d’en Joan Argenté davant de la complexitat del món i com la seva escriptura és un intent d’entendre’s ell mateix amb una mirada que va cap endins i cap enfora. 

– Isabel Graña. El llegat de Joan Argenté. 

– Maria Teresa Biayna: L’activisme ciutadà d’en Joan Argenté a favor de la llengua catalana i la llibertat, amb la capacitat de convivència i entesa que sempre el va caracteritzar. 

– Gerard Guerra Ribó: L’obra poètica de Joan Argenté i la intentarà acostar i fer assequible a tota mena de lectors. 

19.45 h. Oriol Tramvia. Canta a Joan Argenté i Artigal. 

20.00 h. Cloenda d’acte 

EXPOSICIONS I APARADORS 

“L’aparador de les meravelles” 

De l’1 al 30 de juny a la Biblioteca Sant Roc. 

La mostra presenta una tria de documents infantils i juvenils sobre els vuit temes o gèneres en què es classifica la literatura. 

“Ocellam” 

De l’1 al 30 de juny a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté. 

Aquesta exposició és un homenatge literari als ocells. Són motiu d’estudi de la ornitologia (branca de la zoologia que se n’encarrega), però també són objecte de cultura (per dir-ho amb paraules de Miquel Rayó al seu llibre Aucellari), capaços de generar art ja sigui visual, tèxtil, literari, musical o lúdic. D’entre les variades espècies d’ocells existents, s’han escollit set: l’oreneta que ens desperta matinera lleva’t, lleva’t dematí; el rossinyol amb el seu dolç tau, tau, tau, xirivists; el pardal d’enganxosa xerradissa xerritx, xerretx; el colom pagat de si mateix que parrupeja jo soc més guapo que tu; el corb amb el seu tenebrós carn, carn; l’oriol de piulada fixa figues flors, figues flors; la merla cridant xuca’t, xuca’t. 

Centre d’interès Joan Argenté 

Del 16 al 30 de juny a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté 

Mostra de la seva obra, i de peces personals del poeta cedides pel Museu de Badalona, com ara el seu escriptori i la cadira. També s’han creat aplicacions en vinil amb la imatge i la cronologia dels fets més rellevants de l’autor que ja es restaran al vestíbul de la biblioteca de manera permanen 

Informació i reserves prèvies 

Podeu consultar tota la programació a: https://badabiblios.cat/agenda/ 

D’altra banda cal recordar que pel que fa a l’activitat L’Hora del conte el seu aforament és limitat, i per tant es recomana fer reserva prèvia. 

• Biblioteca Can Casacuberta/Sala Josep Uclés: b.badalona.cc@diba.cat, tel. 662922339 

• Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté: b.badalona.ca@diba.cat, tel. 934 61 47 89 

• Biblioteca Llefià-Xavier Soto: b.badalona.lle@diba.cat, tel. 93 383 29 70 

• Biblioteca Lloreda: b.badalona.llo@diba.cat, tel. 933873175 

• Biblioteca Pomar: b.badalona.p@diba.cat, tel. 93 395 35 07 

• Biblioteca Sant Roc: b.badalona.sr@diba.cat, tel. 934 60 12 57 

Els infants han d’anar acompanyats d’un adult. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles