12.5 C
Badalona
jueves, abril 25, 2024
spot_img

Badalona donarà el tret de sortida a la primera cursa del ‘Circuito de Carreras Ponle Freno 2023’ el diumenge 26 de març 

Badalona acollirà el diumenge 26 de març a partir de les 10 hores la primera cursa del Circuito de Carreras Ponle Freno 2023, que enguany es celebrarà a nou ciutats diferents. Les curses, impulsades per Atresmedia amb la col·laboració de la Fundació AXA, tenen com a objectiu conscienciar sobre la seguretat vial i destina la recaptació al suport de les víctimes dels accidents de trànsit. 

Com en les altres edicions, la cursa Ponle Freno tindrà dos circuits amb sortida al passeig Marítim de la ciutat: un de 5 i l’altre de 10 quilòmetres i altres curses més petites per als nens i les nenes que hi vulguin participar. La cursa tindrà una única classificació conjunta que distingirà entre categoria masculina i femenina. Els tres primers classificats d’aquestes dues categories rebran un trofeu acreditatiu del seu resultat. 

El termini d’inscripció finalitza el dissabte 25 de març, a les 14 hores, o fins que s’acabi el nombre de dorsals disponibles. La quota d’inscripció és de 5 euros que es destinaran íntegrament a projectes en favor de les víctimes d’accidents de trànsit i inclou el dorsal i el xip de la cursa i una samarreta tècnica commemorativa. A Badalona els fons aniran destinats al programa Hospisport de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física. És un projecte de rehabilitació per a persones amb discapacitat física ingressades o recentment donades d’alta dels hospitals públics catalans adscrits al programa. Hospisport presenta i apropa diverses activitats físiques adaptades a les persones amb una discapacitat física. 

La recollida dels dorsals i les samarretes es podrà realitzar el divendres 24, de 17 a 20 hores, i el dissabte 25 de març d’11 a 20 hores al Centre Comercial Montigalà (passeig d’Olof Palme 28-36). 

A més de Badalona, el Circuito de Carreras Ponle Freno 2023 es completa amb les proves organitzades a les ciutats Saragossa (14 de maig), Màlaga (10 de juny), València (17 de juny), Pontevedra (24 de juny), Vitòria-Gasteiz (24 de setembre), Santander (1 d’octubre), Madrid (19 de novembre) i Las Palmas de Gran Canària (17 de desembre). 

La presentació de la cursa a la ciutat ha comptat amb la presència de la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Territori, Habitatge, Salut i Esports de l’Ajuntament de Badalona, Teresa González; del director general del Centro de Estudios y Opinión de Ponle Freno-AXA i president de la Fundació AXA, Josep Alfonso; del president de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, Josep Giménez, i del campió del món de marató, Martín Fiz. 

La quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Territori, Habitatge, Esports i Salut, Teresa González, ha afirmat durant la presentació de la cursa que «és un orgull per a Badalona ser la ciutat que obre el Circuit de Curses Ponle Freno 2023, ja que unim el nostre nom a una causa solidària que comparteix els nostres valors». La regidora González ha destacat que «Badalona és una ciutat oberta, que acull i que té les cures i el benestar de les persones com una prioritat, per això volem ser part d’aquesta mena d’esdeveniments que posen la nostra ciutat en el mapa i la projecten a l’exterior de manera positiva, amable i optimista». 

Josep Alfonso, director general de la Fundació AXA, ha apuntat que “Badalona és una ciutat oberta al mar, i sens dubte, oberta al compromís amb PONLE FRENO. Badalona obre el circuit dels 15 anys de PONLE FRENO, en el que sens dubte serà un any històric per a aquesta iniciativa. Volem continuar conscienciant, i hem vist que a través de les curses es genera proximitat al ciutadà. I el que és més important, tota aquesta tasca es fa gaudint a través de l’esport”. 

D’altra banda, Josep Giménez, president de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física, ha posat el focus que “ens fem càrrec de donar a conèixer que després d’un accident o una discapacitat de naixement, és possible continuar amb una activitat esportiva, adaptada a les possibilitats de cada cas”. 

La recaptació que s’aconsegueix gràcies a les inscripcions de les carreres i que es destina, des del principi i de manera íntegra, a projectes en suport a víctimes d’accidents de trànsit, és un clar exemple que reflecteix la filosofia amb la qual va néixer aquesta iniciativa de traspassar les pantalles i les ones per a crear un impacte directe en la societat. L’any passat, el Circuit de Carreras Ponle Freno va tancar 2022 amb una recaptació de més de 220.000 euros a favor d’aquests projectes i va assolir més de 23.000 inscrits en les seves convocatòries. 

Per a més informació sobre la prova a Badalona podeu consultar el web de l’esdeveniment.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles