9.6 C
Badalona
viernes, abril 19, 2024
spot_img

El Ple de l’Ajuntament de Badalona aprova una Declaració Institucional per condemnar l’agressió sexual grupal d’una menor 

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat aquesta tarda a la Casa de la Vila en el decurs d’una sessió extraordinària i urgent la Declaració Institucional de rebuig i condemna de l’agressió sexual grupal d’una menor a Badalona. 

En la Declaració s’assenyala que, a més, l’Ajuntament es posa a disposició de la víctima, la família i el seu entorn per a tot allò que puguin necessitar i la voluntat de personar-se en l’exercici de l’acusació popular. 

Concentració de suport 

Després de la sessió plenària, i convocada per l’Ajuntament de Badalona, ha tingut lloc a la plaça de la Vila una concentració per mostrar el suport de tota la ciutadania a la víctima i condemnar totes les agressions sexuals. 

Declaració institucional de rebuig i condemna d’una agressió sexual en grup a una nena d’onze anys a Badalona 

“El passat mes de novembre de 2022 una nena veïna de la ciutat va ser agredida sexualment al Centre Comercial Màgic Badalona. Una nova agressió masclista que un cop més posa de manifest que la violència sexual és una de les formes més prevalent de les violències masclistes i, per tant, un component central del patriarcat. Les violències masclistes són una greu vulneració dels drets humans i un problema social de primer ordre. 

Aquest episodi de violència masclista ha provocat un sentiment d’indignació, neguit i dolor a tots els veïns i veïnes de la ciutat i també a les institucions públiques i és per aquest motiu que des de l’Ajuntament de Badalona volem condemnar de forma enèrgica i unànime aquests fets. 

Mitjançant aquesta declaració institucional volem expressar el nostre suport, solidaritat i acompanyament a la víctima, als seus familiars i al seu entorn més proper. Des de l’Ajuntament de Badalona volem mostrar el nostre compromís i posar tots els recursos necessaris a disposició de la família. 

Badalona rebutja totes les formes de violències masclistes i és per això que l’Ajuntament no defallirà en el ferm propòsit d’abordar de forma integral, valenta i profunda totes les formes de violències contra les dones. 

L’Ajuntament de Badalona fa una crida i insta tota la ciutadania a denunciar i no ser còmplices de cap classe de violència masclista que es pugui donar a Badalona. Tenim l’objectiu de treballar de la mà de la societat civil, i de les entitats de dones i feministes per aconseguir una societat més igualitària, equitativa i lliure de violències masclistes. 

De la mateixa manera cal continuar treballant des de tots els àmbits educatius per fomentar que l’educació sexual i afectiva formi part dels currículums educatius en els espais d’educació formal, no formal i d’oci. Així mateix cal acompanyar les famílies en la socialització de gènere dels infants i joves de la nostra ciutat. Només d’aquesta manera podrem prevenir les violències masclistes des d’edats més primerenques. 

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Badalona reunits en Ple extraordinari acordem: 

1. Rebutjar i condemnar l’agressió sexual en grup patida per una nena de Badalona el passat mes de novembre. 

2. La voluntat de l’Ajuntament de personar-se, en l’exercici de l’acusació popular, per defensar la víctima d’agressió sexual en grup, veïna de Badalona. 

3. Condemnar totes les formes i tipus de violències masclistes que reben les dones. 

4. La voluntat de posar-nos a disposició de la víctima, la família i el seu entorn proper per tot allò que puguin necessitar. 

5. Fomentar l’educació sexual i afectiva en els espais d’educació formal, informal i d’oci, a partir de projectes coeducatius. 

6. Posar-nos a disposició de la resta d’administracions públiques implicades en la intervenció que requereix el cas per tal de coordinar les actuacions que siguin necessàries”. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles