13 C
Badalona
jueves, febrero 22, 2024
spot_img

Activitats de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Badalona per aquest mes de març 

Aquest mes de març la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta restableix la seva activitat amb diferents propostes entre elles l’exposició “Miguel Hernández, poeta del poble”, que va acompanyada de diverses activitats complementàries i que es podrà veure fins al 15 d’abril. 

També torna “Biblioteques amb DO”, un projecte que porta la cultura del vi a les biblioteques, i que presenta dues propostes com el taller Vinèfils: el vi a la gran pantalla, a la sala d’actes de la Biblioteca Can Casacuberta, i la trobada literària amb l’escriptora local de best-sellers Lena Valenti, (https://badabiblios.cat/?s=Lena+Valenti) que presentarà Guardiana de Fuego, el primer títol de la trilogia del Fuego Sagrado. a les Termes Romanes del Museu de Badalona. 

Per als més petits, a l’Hora del conte, hi ha propostes de contes amb valors, tallers i jocs. I dins del programa “Compartim el coneixement” cal destacar els tallers d’escriptura romana Scriptorium on es pot aprendre a escriure com els romans així com visitar les termes romanes de la ciutat. També cal mencionar els contes i tallers per millorar el coneixement del nostre entorn natural, del 8 al 22 de març, a les biblioteques Lloreda i Pomar.  

Més informació de les activitats a badabiblos.cat. 

També podeu consultar el programa de clubs de lectura i tertúlies a  badabiblios.cat. 

L’HORA DEL CONTE 

Hora del conte i taller. Això no és normal!, de Mar Pavón. 

Dijous 2 de març, a les 17.30 hores, a la Sala Josep Uclés (Biblioteca Can Casacuberta). Una història d’animals que vol ajudar a entendre la diferència com a riquesa i no com a perill.  

Contes de casa: La poma, de Kazuo Iwamura. 

Dijous 2 de març, a les 17:30 hores, a la Biblioteca Lloreda. 

Espectacle de màgia, a càrrec de Jordi Pota. 

Divendres 3 de març, a les 18 hores, a la Biblioteca Sant Roc. 

En el marc del 23è Festival Internacional de Màgia. Memorial Li-Chang. 

Jocs de taula 

Dissabte 4 de març, a les 11.30 hores, a la Sala Josep Uclés (Biblioteca Can Casacuberta).  

Els dissabtes a la Sala Uclés hi ha un munt de jocs de taula per jugar amb els amics o la família. Jocs per a desenvolupar l’enginy, ampliar els coneixements i descobrir noves maneres de passar-s’ho bé. 

Taller en commemoració del Dia Internacional de les Dones. 

Dimarts 7 de març, a les 17 hores, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté. Es farà un mural en commemoració a la lluita de les dones per la seva participació, juntament amb els homes, en l’àmbit laboral. 

Hora del conte i taller: Daniela la pirata, de Susanna Isern.  

En commemoració del Dia Internacional de les Dones. 

Dimecres 8 de març, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto. 

Els pirates del Caiman Negre no volen noies al seu vaixell. Què passarà quan arribi la Daniela? Una història que parla de la importància de defensar la igualtat de gènere i que proposa una reflexió sobre els estereotips d’una forma divertida.  

Hora del conte i taller: Roba estesa, de Mercè Ubach. 

Dijous 9 de març, a les 17.30 hores, a la Sala Josep Uclés (Biblioteca Can Casacuberta). Per què el pare ha dit a la mare “calla, que hi ha roba estesa?” Quina nosa els fa la roba estesa al prat, quan parlen a la cuina? 

Jocs de taula 

Dissabte 11 de març, a les 11.30 hores, a la Sala Josep Uclés (Biblioteca Can Casacuberta).  

El meu papà + Fem un detallet pel pare, de Coralie Saudo. 

Dimarts 14 de març, a les 17 hores, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté. Com que s’apropa el dia del pare s’explicarà un conte sobre un pare molt peculiar. I en acabar, es farà un detall per regalar al pare! 

Les emocions: Tot el que sé quan m’enfado, de Jaume Copons 

Dimecres 15 de març, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto. S’explicaran contes que parlen de les emocions i es construirà un «emocionòmetre». Activitat inclosa dins del programa “Badalona Ciutat Saludable”, desenvolupada pel Servei de Salut de l’Ajuntament i la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, que pretén fer arribar els missatges d’hàbits saludables a la població infantil i a les seves famílies, mitjançant activitats lúdiques (tallers, contes i xerrades). 

Contes de la casa: Grans amics, de Linda Sarah i Benji Davis. 

Dijous 16 de març, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Lloreda. 

Taller: Jo estudio per Ucraïna. XIX Olimpíada Solidària d’Estudi 

Dijous 16 de març, a les 17.30 hores, a la Sala Josep Uclés (Biblioteca Can Casacuberta). Taller de postals per l’Olimpíada Solidària. 

Jocs de taula 

Dissabte 18 de marc, a les 11.30 hores, a la Sala Josep Uclés (Biblioteca Can Casacuberta). 

Catxidiable!, a càrrec de l’Associació Teatral Màgic Empenta. 

Dimarts 21 de març, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté. Conte amb titelles que fa una incursió a la Badalona medieval de la mà del pirata corsari Catxidiable que va desembarcar a les platges de Badalona el 10 d’abril de 1527. Activitat vinculada a la Festa Medieval Pirates a Badalona. 

La meravellosa i horripilant casa de la iaia, de Meritxell Martí. 

Dimecres 22 de març, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Pomar. L’hora del conte és una oportunitat per retrobar-se petits i grans amb històries i personatges, que faran gaudir, imaginar, compartir i aprendre a tots els públics. A continuació es farà un petit taller relacionat amb els contes. 

Hora del conte i taller: La Primavera ja és aquí!, d’Albert Asensio. 

Dijous 23 de març, a les 17.30 hores, a la Sala Josep Uclés (Biblioteca Can Casacuberta). Acompanya l’esquirol Nin i descobreix com canvien el bosc i els seus habitants amb el pas de les estacions. Ets capaç de trobar totes les diferències amb les altres estacions? 

Jocs de taula 

Dissabte 25 de març, a les 11.30 hores, a la Sala Josep Uclés (Biblioteca Can Casacuberta). 

Contes per nadons 

Dimarts 28 de març, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Lloreda. 

Bebecontes: Popurri de contes 

Dimarts 28 de març, a les 17 hores, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté. Activitat pensada per familiaritzar els nadons amb el món del llibre des del primer any de vida. Passarem una estona plena d’històries protagonitzades per personatges molt divertits. Es recomana venir amb roba còmode per seure a terra amb el nen o la nena a la falda. 

El vestit nou de l’emperador, de Hans Christian Andersen adaptat per Caterina Valriu. 

Dimecres 29 de març, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Pomar. A continuació es farà un petit taller relacionat amb els contes. 

Catxidiable!, a càrrec de l’Associació Teatral Màgic Empenta. 

Dimecres 29 de març, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto. Conte amb titelles que fa una incursió a la Badalona medieval de la mà del pirata corsari Catxidiable que va desembarcar a les platges de Badalona l’any 1527. Activitat vinculada a la Festa Medieval Pirates a Badalona. 

Catxidiable!, a càrrec de l’Associació Teatral Màgic Empenta. 

Dijous 30 de març, a les 17.30 hores, a la Sala Josep Uclés (Biblioteca Can Casacuberta). Conte amb titelles que fa una incursió a la Badalona medieval de la mà del pirata corsari Catxidiable que va desembarcar a les platges de Badalona. Activitat vinculada a la Festa Medieval Pirates a Badalona. 

Contes de la casa: Un lleó a dins, de Rachel Bright. 

Dijous 30 de març, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Lloreda. 

Taller de manualitats infantils en família 

Dijous 30 de març, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Pomar. Per desenvolupar la creativitat i inventiva. 

ACTIVITATS LITERÀRIES PER A PÚBLIC ADULT 

Taller de lectura: Dones inspiradores 

Dies 7, 14 i 21 de març, a les 11 h, a la Biblioteca Sant Roc. A càrrec de Cointegra. 

Taller de lectura: Dones inspiradores

Dies 7, 14 i 21 de març, a les 11 h, a la Biblioteca Sant Roc. A càrrec de Cointegra.

Biblioteques amb DO

17 i 23 de març.

  • El taller Vinèfils: el vi a la gran pantalla. Divendres 17 de març, a les 18 hores, a la sala d’actes de la Biblioteca Can Casacuberta (Espai Betúlia). A càrrec de Mireia Iniesta. Aquest taller aborda la influència que ha tingut el vi al món del cinema dins la producció audiovisual, en especial la dels països mediterranis. S’analitza el procés fílmic mitjançant el qual el vi ha esdevingut un personatge més de les pel·lícules i com la seva presència ha influït poderosament no només en la posada en escena, sinó en la forma de narrar i modular els afectes i desafectes de tots tipus d’històries i de personatges, que fan part del nostre llegat cultural. El taller consistirà en l’anàlisi i posterior debat amb els participants de diferents escenes d’una acurada selecció de pel·lícules, tot privilegiant el cinema català.
  • l la trobada literària amb Lena Valenti .Dijous 23 de març, a les 18.30 hores, a les Termes Romanes del Museu de Badalona. L’escriptora local de best-sellers, Lena Valentí, presenta Guardiana de Fuego, el primer títol de la trilogia del Fuego Sagrado. Una obra que està ambientada en la Badalona actual, però en la qual, la seva antiga ciutat romana, Baetulo, el vi, les llegendes i el folklore locals tenen un paper important.

Llegim poesia als clubs de lectura

Dimarts 21 de març, a les 19 hores, a la sala d’actes de la Biblioteca Can Casacuberta (Espai Betúlia). Coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia es llegiran poemes amb els participants dels clubs de lectura. Ho organitza el Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià.

COMPARTIM EL CONEIXEMENT

Per a públic infantil

Laboratoris de lectura

El 7 i 22 de març.

  • Laboratori de lectura Eric Carle.

Dimarts 7 de març, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Lloreda.

  • Laboratori de lectura: Poemes per a tothom!.

Dimecres 22 de març, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto.

En commemoració del Dia mundial de la Poesia

Es jugarà amb els poemes, es triarà els que més agradi i es prepararan regals poètics

Contes i tallers per la Natura

Del 8 al 22 de març

  • Celebrem el 3 de març, Dia Mundial de la Naturalesa.

Dimecres 8 de març, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Pomar.

Activitat emmarcada dins del projecte Parcs i biblioteques…naturalment! que té com a objectiu millorar el coneixement del nostre entorn a través de la divulgació del patrimoni natural i cultural.

  • El Cargol que volia veure el sol i La Gran orquestra del bosc, de Guido Van Genechten.

Dimecres 15 de març, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Lloreda. Seguit del taller: Fem menjadores per a ocells amb materials reciclats. Activitat emmarcada dins del projecte Parcs i biblioteques…naturalment! que té com a objectiu millorar el coneixement del nostre entorn a través de la divulgació del patrimoni natural i cultural.

  • Celebrem el dia mundial de l’aigua, amb contes: Home d’aigua, d’Ivo Rosati i Quan en Fin va inundar el món, d’Adam Stoner.

Dimecres 22 de març, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Lloreda.

Seguit del taller: Com és l’aigua? i l’Aigua a través dels sentits. Activitat emmarcada dins del projecte Parcs i biblioteques…naturalment! que té com a objectiu millorar el coneixement del nostre entorn a través de la divulgació del patrimoni natural i cultural.

Tallers d’escriptura romana Scriptorium

Aprenem a escriure com els romans

Del 13 al 15 de març a les biblioteques Sant Roc, Llefià-Xavier Soto i Pomar

  • Dilluns 13 de març, a les 18 hores, a la Biblioteca Sant Roc
  • Dimarts 14 de març, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Llefià
  • Dimecres 15 de març, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Pomar

A l’antiguitat els coneixements es transmetien oralment. Quan es van començar a utilitzar l’escriptura?, sobre quin suport s’escrivia? Sabies que el nostre alfabet és una herència dels romans? Ells no coneixien el paper, ni el llapis, ni la goma d’esborrar. Així doncs, com eren els materials escolars que feien servir els nens? I els llibres, eren com els nostres?. Utilitzaven tintes de colors? Com s’enviava un missatge secret? Aquests i altres interrogants els respondre, tot manipulant diversos objectes de reconstrucció històrica. També practicarem diferents tipus de lletra utilitzant el càlam i tinta com la que feien servir a la Baetulo romana.

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Per a infants a partir de 7 anys

Visita a les Termes Romanes, el divendres 17 de març, a les 18 hores, Museu de Badalona Com a complement d’aquesta activitat, es farà una visita a les restes romanes ubicades al subsòl del Museu de Badalona per a públic familiar.

Cal inscripció prèvia. Places limitades. Per a infants a partir de 7 anys

COMPARTIM EL CONEIXEMENT

Per a públic adult

Què cal saber de la hipertensió arterial?

Xerrada informativa a càrrec de Joan Boix Nebot, farmacèutic.

Dijous 23 de març, a les 17.30 hores, a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto.

Espai de trobada per resoldre dubtes sobre els factors de risc de la hipertensió arterial i proporcionar consells bàsics per controlar la pressió arterial i prevenir la hipertensió. Es parlarà tant dels tractaments vinculats a mesures higiènic-dietètiques com dels tractaments farmacològics complementaris.

L’activitat forma part del Programa d’Educació Sanitària pel Bon Ús dels Medicaments (PESBUM), una iniciativa que consta de xerrades informatives impartides per farmacèutics comunitaris amb l’objectiu d’augmentar el coneixement sobre l’ús dels medicaments i millorar les habilitats en el seu maneig. És fruit de la col·laboració entre el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) i el CatSalut i se suma al programa Badalona Ciutat Saludable del Servei de Salut de l’Ajuntament i la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona.

EXPOSICIONS

“Miguel Hernández, poeta del poble”

Fins al 15 d’abril, a la Biblioteca Can Casacuberta

Miguel Hernández (1910 – 1942) és conegut sobretot per la seva poesia. Els seus poemes van evolucionar des d’una poesia intimista cap a una poesia de caràcter social. La seva trajectòria vital i el seu extens llegat literari – malgrat la seva curta vida – són símbols de la dignitat i del gran esforç creatiu d’aquest jove poeta i dramaturg. L’exposició ofereix una cronologia per la seva trajectòria vital i creativa a través de diversitat de materials (llibres, textos, epístoles, documentació, fotografies…), en alguns casos inèdits, i representa un testimoni interessantíssim de la història literària i social de la primera meitat del segle XX.

Activitats complementàries: dilluns 27 de març, a les 18.30 hores, visita guiada a càrrec del seu comissari, Àngel Sorly, seguida de recital poètic amb acompanyament musical a càrrec de la Tertúlia Flamenca de Badalona. A més s’ofereixen visites guiades per a grups, i per a instituts.

APARADORS

La primavera

Del 21 al 31 de març, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté

Arriba la primavera a la nostra sala infantil. Si poden trobar documents relacionats amb aquesta estació tan acolorida.

C.S. Lewis (1898 – 1963)

Fins al 31 de març, a la Biblioteca Can Casacuberta

Aquest 2023 celebrem 125 anys del seu naixement. Al 1950 va publicar el primer títol de la reconeguda saga de fantasia Les cròniques de Nàrnia on presenta dos mons paral·lels que es poden creuar.

Dins del bosc. Instal·lació i joc literari

Fins al 9 de març, a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto

Aquesta instal·lació/exposició proposa un joc de recerca de personatges de la tradició oral a dins d’una il·lustració d’un bosc. Per jugar-hi hi ha quatre postals que conviden a trobar els personatges indicats. La instal·lació s’acompanya de textos i llibres on els bosc és un element molt important.

Produïda per Tantàgora, comissariada per Roser Ros, Miguel Bustos i Andrea Gusi.

CAMPANYA SOLIDÀRIA

XIX Olimpíada Solidària d’Estudi

Fins al 24 de març, a la Biblioteca Can Casacuberta

L’Olimpíada Solidària d’Estudis, és un projecte que ajuda a millorar el sistema educatiu de països vulnerables.

Amb les hores d’estudi donades pels estudiants solidaris, ajudarem a les víctimes de la guerra en zones afectades pel conflicte d’Ucraïna: Kíev, Ivan-Frakivsk i Zakarpattia, facilitant accés a l’allotjament en habitatges, proporcionant atenció psicològica als nens en edat escolar i famílies, materials de refugi, calefacció i mitjans de transport escolar.

Per cada hora d’estudi que inverteix un estudiant a qualsevol de les sales solidàries dels països participants adherides a la iniciativa, l’organització de l’Olimpíada destina un EURO per cofinançar projectes de cooperació.

Ho organitza i lidera: L’ONGD espanyola Coopera

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles