11.7 C
Badalona
viernes, abril 19, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona denuncia la pèrdua diària de milers de litres d’aigua des de fa més de 15 anys per la fuita d’una canonada 

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha denunciat avui públicament la pèrdua diària de milers de litres d’aigua per la fuita d’una canonada ubicada al barri de Canyet de la ciutat. El malbaratament es va detectar l’any 2005 i des de llavors un cabal de 2 litres d’aigua per segon, el que suposa que prop de 180.000 litres al dia baixen per la riera de Canyet.  

Davant d’aquesta situació, Guijarro ha instat a Aigües Ter-Llobregat (ATLL) “a solucionar de manera urgent aquesta fuita. Comprenem la dificultat tècnica i l’envergadura econòmica d’aquesta situació, però ajornar la solució d’aquí tres anys considerem que és intolerable en l’actual context de sequera”. Per a l’alcalde, hi ha una greu contradicció quan es demana a la ciutadania, de manera raonable, que es redueixi el consum d’aigua, quan aquí s’estan perdent milers de litres cada dia. En aquest sentit, l’alcalde també ha reclamat: “la necessitat de buscar entre empresa i administracions la millor manera de, mentrestant no hi ha una solució definitiva, fer un reaprofitament responsable de l’aigua”. 

L’alcalde, que ha comptat amb el suport de la regidora de Medi Ambient, Rosa Trenado, i del president de l’Associació de Veïns de Canyet, Pepe Sánchez, ha remarcat que aquesta petició té el suport majoritari de la societat i, en aquest sentit, ha recordat que el Ple de l’Ajuntament de Badalona del passat mes desembre va aprovar una Declaració Institucional on s’instava a l’Agència Catalana de l’Aigua i a Aigües Ter Llobregat a solucionar la pèrdua d’aigua a la conducció de Cardedeu a Barcelona i es reclamava la mobilització de tots els recursos econòmics i tècnics per tal de realitzar, mentre durin les obres de desdoblament de la canonada, les actuacions necessàries per a la captació de tota la pèrdua d’aigua actual en el terme municipal de Badalona per al seu aprofitament en reg de parcs i jardins i la seva connexió a la xarxa d’aprofitament d’aigua freàtica municipal. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles