25.4 C
Badalona
miércoles, julio 17, 2024
spot_img

Avancen les obres de construcció dels primers 250 metres del Canal del Gorg de Badalona 

L’alcalde de Badalona i president de Marina de Badalona SA, Rubén Guijarro, ha visitat aquest matí les obres de construcció dels 250 primers metres del canal del Gorg i les obres per a la plataforma que, de manera provisional, haurà d’acollir el desviament de la via de ferrocarril mentre es construeix el viaducte definitiu que permetrà el pas del tren per sobre del futur canal. La previsió és que les obres del canal finalitzin l’any 2024. 

L’alcalde ha estat acompanyat pel vicepresident de la societat i sisè tinent d’alcalde, Christian Carneado, la regidora del districte 7, Anna M. Lara; la presidenta de l’AVV del Gorg, Teresa Vinuesa, el gerent de Marina de Badalona, Imanol Sanz i el personal tècnic a càrrec de les obres. 

En aquesta àrea es retiren i es draguen més de 26.000 m3 de sorra. Les terres actuals (que són reblerts d’antics abocaments no aptes per a l’ús urbà al qual està destinat aquest espai) s’han garbellat i separat abans de transportar-les a un abocador. Part d’aquestes terres extretes per a la construcció del canal es traslladen fins a reposar la cota del terreny actual en la zona destinada al desviament del ferrocarril i que és imprescindible per no interrompre el servei mentre es construeix el viaducte definitiu.  

D’acord amb el passat històric de l’espai ocupat per indústries pesants, amb les obres de construcció del canal del Gorg emergeixen del subsol sorres barrejades amb aigua impactades amb hidrocarburs i també per altres elements, que s’estan tractant adequadament perquè siguin compatibles amb un ús urbà i acompleixin tots els criteris mediambientals. En aquest sentit, la delegació municipal encapçalada per l’alcalde ha comprovat l’avenç en la implementació de la conducció d’una canonada de 250 metres que permetrà la recirculació tota l’aigua de l’espai on s’està actuant actualment, és a dir; des de l’inici del canal fins al final del Moll Nord del Port de Badalona. Aquesta mesura ambiental permetrà tenir una renovació controlada d’aquestes aigües fins que, un cop fet el viaducte, es connecti el canal amb la dàrsena principal.  

Després de la visita, l’alcalde s’ha mostrat satisfet per com estan avançant les obres i ha explicat que “hem pogut comprovar sobre el terreny que s’estan complint els darrers terminis i les obres van a bon ritme. Amb la visibilitat de l’aigua ja ens podem fer una idea de com serà ben aviat el Canal d’aigua del Gorg, un projecte que suposa un gran impuls urbanístic per a la ciutat”. 

El projecte suposarà una inversió pública de més de 12 milions d’euros, dels quals 8,5 són a càrrec de Marina Badalona i 3,8 a càrrec de l’Ajuntament. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles