13.8 C
Badalona
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

Badalona reactiva el programa de promoció de la lectura infantil “Nascuts per llegir” 

A partir d’aquest mes de febrer, les famílies usuàries del servei de pediatria dels Centres d’Atenció Primària (CAP) Nova Lloreda, Martí i Julià i Morera Pomar, podran participar en el programa “Nascuts per llegir”, una iniciativa que promou el gust per la lectura entre els infants de 0 a 3 anys. El programa  que es va iniciar originalment al setembre del 2019 i va quedar aturat per la pandèmia, compta amb la col·laboració de la Biblioteca Lloreda , la Biblioteca Canyadó i Casagemes — Joan Argenté i la Biblioteca de Pomar.  

El programa es desenvolupa amb la implicació de les infermeres pediàtriques i pediatres dels centres d’atenció primària que, durant la visita dels usuaris, lliuren a la família receptes de lectura amb contes i pautes per llegir amb els seus fills i els hi ofereixen un espai de lectura a la sala d’espera. Aquests professionals també entreguen un dossier amb informació del programa i recomanacions de lectures de la biblioteca col·laboradora que correspon a cada CAP. Un cop a la biblioteca, cada nen rep un carnet i s’informa els pares sobre les activitats que s’hi realitzen.  

L’objectiu del programa no és crear lectors precoços sinó, principalment, actuar sobre els hàbits de les famílies convidant a visitar la biblioteca, llegint en veu alta i fent del llibre una eina de comunicació entre pares i fills i una font de benestar familiar. 

La lectura és una de les bases del creixement integral dels infants i, a través de la lectura compartida, s’estimulen l’afectivitat i la comunicació. Molts estudis confirmen que explicar i/o llegir contes en veu alta els primers mesos de vida reforça els vincles entre pares i fills, afavoreix l’adquisició del llenguatge, estimula la imaginació i la creativitat, desenvolupa el gust per aprendre i potencia la capacitat d’observació, atenció i concentració. 

El programa “Nascuts per llegir” va néixer l’any 2002 dins el Grup de Biblioteques Infantils i Juvenils del Col·legi Oficial de Bibliotecaris – Documentalistes de Catalunya (COBDC) i actualment s’imparteix a diferents municipis de Catalunya. A Badalona el projecte s’impulsa des del Servei de Salut i el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Badalona, juntament amb Badalona Serveis Assistencials (BSA). 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles