21.9 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

Badalona celebra el 3 de desembre la fira de la diversitat funcional ‘Nadal divers i inclusiu’ 

El pròxim dissabte 3 de desembre, coincidint amb el Dia internacional de les persones amb discapacitat, es celebrarà a la plaça de la Plana de Badalona la fira de la diversitat funcional ‘Nadal divers i inclusiu’, una jornada per promoure la inclusió social i la transversalitat en la nostra vida diària. En aquest sentit, entre les 10 i les 14 hores, es podrà gaudir d’activitats per fomentar l’esport adaptat a les capacitats de totes les persones, tallers de treballs manuals i diverses activitats culturals.  

Des de l’inici de la fira, els assistents podran participar en activitats esportives adaptades com bitlles catalanes, boccia, bàsquet, ioga o un itinerari d’eslàlom. A més, al voltant de les 11 hores es farà una cursa inclusiva per a infants. Un cop finalitzi, es farà un concert a càrrec de SIQUETOCA, el grup musical de la Fundació Sique. 

Posteriorment, la badalonina Sònia Guirado llegirà el manifest unitari de la jornada. Guirado és una exnedadora amb discapacitat física nascuda a la ciutat que des de la seva infància va entrar al Club Esportiu Minusvàlids Bètulo, amb el qual va competir. Aquest fet li va permetre disputar els Jocs Paralímpics de Barcelona de 1992, on va tres medalles, i als d’Atlanta de 1996. 

La jornada es tancarà amb la inauguració de l’arbre dels desitjos, un arbre de Nadal on es penjaran totes les manualitats que els assistents hagin fet durant el matí en els tallers de treballs manuals i pintura. L’acte de la lectura del manifest i la inauguració de l’arbre comptarà amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i la quarta tinenta d’alcaldia i regidora de Diversitat Funcional, Teresa González. 

A banda d’aquestes activitats, durant tot el matí hi haurà diferents carpes informatives d’entitats i associacions relacionades amb la diversitat funcional. 

La quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Territori, Habitatge, Esports i Salut (que inclou la regidoria de Diversitat Funcional), Teresa González ha explicat que “des de l’Ajuntament, gràcies a la col·laboració de totes les entitats del Consell d’Accessibilitat Municipal, impulsem aquesta fira per fomentar que la inclusió i la transversalitat siguin pilars essencials de la nostra ciutat i siguin conceptes imprescindibles en la Badalona dels pròxims anys”.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles