12.5 C
Badalona
jueves, mayo 2, 2024
spot_img

L’Hospital Germans Trias i l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva del Barcelonès Nord i Maresme impulsen noves mesures coordinades per atendre les urgències ginecològiques i obstètriques del territori

L’Hospital Germans Trias i la Direcció d’Atenció Primària de la Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut impulsen des d’aquest mes de novembre un nou marc d’adequació de l’ús dels dispositius d’atenció obstètrica i ginecològica urgent del territori del Barcelonès Nord i Maresme.

Ara s’implementa un nou circuït d’atenció amb criteris consensuats que, gràcies a nous sistemes d’informació, permetrà tant a professionals de l’atenció urgent de ginecologia i obstetrícia de l’Hospital Germans Trias com de l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) del territori estar en contacte per fer l’atenció en qualsevol dels dos dispositius en funció de la gravetat i en un breu termini, indistintament del centre al que s’hagi dirigit la usuària en un inici.

Aquesta nova acció s’alinea amb la posada en marxa el 2020 de la coordinació de les urgències de mitjana i baixa complexitat per adults de l’Hospital, juntament amb els Centres d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Badalona i Santa Coloma de Gramenet.

A més dels circuïts d’atenció amb criteris consensuats, també s’han adequat els sistemes d’informació per a permetre, igual que amb les urgències generals, que els i les professionals dels dos dispositius estiguin en contacte per fer l’atenció en qualsevol dels dos punts en funció de la gravetat.

Actualment, el Servei d’Urgències de Ginecologia i Obstetrícia del Germans Trias atén un elevat nombre d’usuàries amb nivells de priorització ‘menys urgents’ o ‘no urgents’, els quals no només podrien resoldre’s en altres dispositius del territori com els ASSIR o els CUAP, sinó que fins i tot seria recomanable que es fes així per aconseguir més eficiència en el seu tractament o seguiment. Seria el cas, per exemple, de les consultes per alteracions menstruals, prurit vulvo-vaginal, patologia mamària que no requereix diagnòstic ràpid o seguiment i cura de ferides quirúrgiques.

El criteri clínic del professional que realitza el triatge serà el que definirà en quin dispositiu s’ha d’atendre en cada cas seguint les línies del Programa d’Ajut al Triatge (PAT), que estableix cinc nivells de classificació en funció de la gravetat del pacient. Aquesta acció directa de derivar, a més, anirà reforçada per un augment de la informació donada a la usuària i a la persona que l’acompanya.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles