16.9 C
Badalona
martes, mayo 7, 2024
spot_img

La diagnosi encarregada per l’Ajuntament de Badalona conclou que els pisos de l’illa del carrer del Canigó necessitaran reforçar-se amb bigues de ferro

La diagnosi encarregada per l’Ajuntament de Badalona als 440 habitatges de l’illa formada pels carrers del Canigó, Llefià i Ausiàs Marc, del barri del Raval, assenyala que hi ha un patró comú que es repeteix a tots els pisos, i és que serà necessari per garantir la seguretat definitiva dels immobles la instal·lació d’un reforç de bigues de ferro.

Així ho ha assegurat el tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, Daniel Gracia, qui acompanyat per la regidora del districte 5, Florencia Badia, va mantenir ahir a la nit una reunió amb els administradors, els presidents i veïns per a fer balanç de les actuacions que s’han portat a terme i informar-los de les següents accions previstes.

El tercer tinent d’alcaldia va remarcar que la prioritat sempre ha estat vetllar per la seguretat dels veïns i que el màxim nombre poguessin continuar vivint als seus habitatges, per això l’Ajuntament va decidir fer-se càrrec de l’apuntament provisional amb bigues de fusta.

Durant la reunió s’ha informat que ja s’han posat en marxa tres actuacions per continuar ajudant els veïns afectats:

– Es presentaran a través del Consorci Metropolità de l’Habitatge de l’Àrea Metropolitana de Barcelona els ajuts econòmics i de finançament als que podran optar per a les obres de reforç de l’estructura de cadascun dels pisos.

– Una línia d’ajuts per a l’assessorament jurídic i les reclamacions a les assegurances a través de la Diputació de Barcelona que respon a l’oferiment que ha fet la delegació de Badalona de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB)

– S’està treballant per tal que el Gremi de Constructors a través d‘empreses certificades i especialitzades facin arribar les millors ofertes per a la realització de les obres.

A banda d’això, s’ha informat a totes les comunitats, que l’objectiu de l’Ajuntament és entregar els projectes de reforç a cadascuna de les comunitats una vegada s’han assegurat provisionalment els habitatges, però que poden, si aquesta fos la seva voluntat, dissenyar els seus projectes i executar els reforços de manera individual seguint les ordres d’execució administratives dintre de l’expedient de legalitat urbanística.

Aixecament judicial que permetrà l’avaluació dels tècnics municipals

A la trobada no estaven convocats els veïns dels números 7 i 9 del carrer del Canigó, amb els quals està prevista una reunió específica en pròximes dates. Dades les característiques, per l’enfonsament parcial del número 9 i les esquerdes verticals aparegudes al número 7, el projecte de rehabilitació s’haurà de fer conjuntament. En aquest sentit, el regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat ha avançat que la jutgessa que investiga les causes de l’esfondrament parcial de l’edifici del número 9 del carrer Canigó, i que va ocasionar la mort de tres persones, ha aixecat la custòdia policial de l’immoble, fet que permetrà l’entrada dels tècnics municipals per avaluar l’estat dels edificis i començar un projecte conjunt per a la seva rehabilitació.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles