21.3 C
Badalona
miércoles, junio 12, 2024
spot_img

Els Centres d’Assistència Primària (CAP) de Badalona organitzen aquesta setmana diverses activitats amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis 

Amb motiu del Dia Mundial de la Diabetis, que es celebra aquest dilluns 14 de novembre, els Centres d’Atenció Primària de Badalona, amb suport de l’Ajuntament de Badalona, han organitzat al llarg de la setmana diferents activitats comunitàries amb l’objectiu de donar a conèixer la diabetis i les estratègies per millorar la prevenció i la qualitat de vida de les persones diabètiques. 

A tots els CAPs hi haurà una taula informativa de 12 a 13 hores un dia al llarg de la setmana on s’informarà i es repartiran díptics de les campanyes “Petits canvis per menjar millor”, “Mètode Plat BSA” i la “Piràmide activitat física”, oferint resposta als dubtes que sorgeixin. A més, també es donarà informació sobre com els hàbits saludables per poder ajudar a prevenir la DM2. 

Aquestes activitats les porten a terme l’equip de nutricionistes d’atenció primària i comunitària de Badalona, una nova figura que s’ha incorporat al llarg d’aquest any 2022 als CAPs de reforç del treball orientat a promoure l’alimentació saludable i la salut nutricional de la ciutadania. 

A continuació es detalla la programació de les taules informatives per dies i CAP: 

– Dilluns 14 de novembre. CAP Nova Lloreda i CAP Martí Julià, de 12 a 13 hores. 

CAP Llefià i CAP Gran Sol de 14 a 20 hores. 

– Dimarts 15 de novembre: ABS Montgat-Tiana i CAP Apenins Montigalà, de 12 a 13 hores. 

– Dimecres 16 de novembre: CAP Progrés-Raval i CAP Morera-Pomar de 12 a 13 hores. 

A més de les taules informatives, també s’han programat tallers per explicar la diabetis des d’una visió més clínica i aprofundir en les mesures preventives i d’atenció sobre cures, especialment peu diabètic, i sobre com l’alimentació és útil per prevenir les seves complicacions i fins i tot l’aparició de la malaltia. 

– Dimecres, 16 novembre al CAP del Gran Sol de 10 a 11 hores i de 12 a 13 hores. 

 – Dimecres 16 de novembre, de 17 a 18:30 hores al Casal de Gent Gran del Congrés a càrrec de l’equip del CAP de Sant Roc/Gorg. 

– Dimarts 22 de novembre, a les 11.30 hores, a la Biblioteca de Llefià-Xavier Soto tindrà lloc la xerrada Què cal saber sobre la diabetis a càrrec de Joan Boix nebot, farmacèutic de la farmàcia Nebot. 

Aquestes activitats formen de la nova estratègia del Departament de Salut per enfortir el treball comunitari de l’atenció primària que impulsa el Departament de Salut en col·laboració amb els ajuntaments i la comunitat sociosanitària. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles