20.3 C
Badalona
martes, mayo 28, 2024
spot_img

L’operatiu especial de la revetlla de Sant Joan destina més mitjans materials i personals a la neteja de les platges, del passeig Marítim i del conjunt de la ciutat  

El dispositiu organitzat per l’Ajuntament de Badalona amb motiu de la celebració de la revetlla de Sant Joan manté l’objectiu de garantir el normal desenvolupament de la revetlla a la platja i alhora assegurar el civisme i la convivència en una nit especial, en què es fa un ús més intensiu d’aquest espai públic. També es vol assegurar que no es congestioni el trànsit de la zona de la platja amb l’objectiu de facilitar, si calgués, l’accés de serveis urgents d’assistència, seguretat i d’extinció d’incendis. Aquest dimarts s’ha celebrat a l’edifici municipal El Viver una reunió per coordinar el dispositiu de seguretat que es desplegarà a Badalona durant la Nit de Sant Joan presidida per l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro.  

Amb aquest operatiu especial de Sant Joan es vol: 

 • Promoure un ús cívic de l’espai de platja la nit de revetlla 
 • Facilitar la retirada de tots els residus de la platja del passeig Marítim i dels seus accessos 
 • Possibilitar l’ús de la platja a les persones que la vulguin utilitzar el dia 24 al matí 

En aquest servei hi participen els serveis municipals de Medi Ambient, d’Espais Públics, Feminismes i de Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i personal de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. 

 
Operatiu de neteja  

Les feines de neteja al litoral començaran a les 6 hores del dia 24 amb mitjans manuals i mecànics. Per aquest motiu, s’estableix que el límit d’horari per ocupar la platja durant la revetlla serà les 5.30 hores. Aquest horari es comunicarà a totes les persones que ocupin l’espai de platja a través de megafonia.  

La neteja s’iniciarà a la platja dels Pescadors, a l’alçada del restaurant La Donzella de la Costa. Els efectius es dividiran en dues brigades: una anirà avançant en direcció sud i l’altra en direcció nord. Els i les agents dels cossos de seguretat aniran acompanyant les garbelladores i el personal de neteja. Si en el decurs de la neteja es detecta que algun tram de platja resta especialment brut es tancarà l’accés fins que no estigui en condicions òptimes per poder-lo fer servir. 

Neteja de la sorra  

La neteja de la sorra anirà a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i comptarà amb els següents mitjans: 

 • 1 tractor amb garbelladora 
 • 5 vehicles 4×4  
 • 1 camió compactador 4×4 
 • 1 camió amb recol·lector 
 • 42 persones  
 • 3 contenidors oberts  

Manteniment de les platges (AMB) 

 • 2 vehicles 4×4  
 • 1 encarregat 
 • 3 operaris 

Neteja del passeig Marítim i dels seus accessos

La neteja d’aquesta zona, el dia 24 de juny, a partir de les 6 hores, anirà a càrrec dels serveis municipals de l’Ajuntament de Badalona i comptarà amb aquests mitjans: 

 • 3 equips d’escombrada mixta 
 • 3 camions amb caixa oberta amb plataforma 
 • 3 equips de brigada 
 • 20 persones 

Operatiu de neteja a la ciutat fins al 26 de juny

Per tercer any consecutiu, a la resta de la ciutat es reforçarà el servei de neteja especialment en les principals places, carrers i també a espais de revetlles. El dispositiu s’allargarà fins al 26 de juny, per tal que les brigades actuïn en aquells punts de la ciutat que ho requereixin després de la revetlla.

Dia 24 de juny 

 • 2 camions amb caixa oberta amb plataforma 
 • 2 equips de brigada 
 • 6 persones en total 
 • Més els equips del passeig Marítim que s’incorporaran al llarg del matí a la neteja de places i carrers. 

Dia 25 de juny

 • 4 camions amb caixa oberta amb plataforma 
 • 4 equips de brigada 
 • 8 persones en total
 • Més els serveis de neteja habituals ja programats de Neteja Viària de dissabtes  

Dia 26 de juny

 • 4 camions amb caixa oberta amb plataforma 
 • 4 equips de brigada 
 • 8 persones en total 
 • Més els serveis de neteja habituals ja programats de Neteja Viària de diumenges 

Seguretat 

L’operatiu comptarà amb la presència de la Guàrdia Urbana i de Mossos d’Esquadra. Els i les agents de seguretat aniran acompanyant les garbelladores i el personal de neteja per tal de facilitar les tasques de neteja. Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra desplegaran un dispositiu integrat per 60 agents. 

Servei de salvament i socorrisme 

L’Ajuntament de Badalona manté el servei de salvament i socorrisme a la platja durant la revetlla de Sant Joan, entre les 22 hores del dimecres dia 23 de juny i fins a les 6 hores del dijous dia 24, amb la presència de sis socorristes i un vehicle. 

Guinguetes i bars  

Les guinguetes que donen servei de temporada de bar a les platges podran estar obertes fins a les 2 de la matinada. Disposaran d’una hora per recollir el material de la terrassa i netejar la zona perimetral de 10 metres. A les 3 hores han d’estar definitivament tancades. El dia 23 l’horari límit per descarregar mercaderies per als bars serà les 20 hores.  

Megafonia 

Per informar de l’operatiu a les persones que es trobin a les platges a partir de les 5.15 hores s’emetran missatges pel servei de megafonia fins a les 6 hores. A aquesta hora s’informarà de l’imminent inici de l’operatiu de neteja i es demanarà que la ciutadania deixi l’espai lliure per facilitar les tasques de neteja.  

Fogueres 

Estarà totalment prohibit qualsevol tipus de foguera a la platja, incloses les barbacoes, d’acord amb l’Ordenança municipal de platja. La prohibició de fer fogueres es fa extensiva a la resta del municipi. 

Controls dels accessos a la zona de platges 

La Guàrdia Urbana de Badalona controlarà els accessos en vehicle a les platges a partir de les 19 hores del dia 23. Durant la revetlla de Sant Joan no es podrà aparcar a la façana marítima. Els agents controlaran els accessos pels passos soterrats del carrer de la Riera de Canyadó, l’avinguda d’en Martí Pujol i l’avinguda de Sant Ignasi de Loiola i també al Port.  

També cal destacar que la platja de la Marina, situada entre el Port i el barri de la Mora romandrà tancada a partir de les 19 hores del dia 23 i fins a les 8 del matí del dia 24. 

Punts liles durant la revetlla 

L’Ajuntament de Badalona instal·larà durant la revetlla de Sant Joan dos “Punts liles” per oferir espais per a la prevenció de l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals, masclistes i LGBTI-fòbiques als espais públics. S’ubicaran a la platja dels Pescadors i a la platja del Coco, entre les 11 de la nit del dia 23 i les 6 del matí del dia 24 de juny. 

Recomanacions 

Enguany, atesa la pèrdua de sorra que ha anat experimentant la platja de la Barca Maria en els darrers temporals, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania per no accedir a aquest sector del litoral per celebrar la revetlla de Sant Joan. 

L’Ajuntament de Badalona demana la col·laboració de tota la ciutadania per tal que utilitzi un l’espai públic com és la platja d’una manera cívica, tant per celebrar la revetlla de Sant Joan com per al seu ús l’endemà com a zona de bany. 

És per això que l’Ajuntament recorda que a la platja: 

 • No es pot encendre cap tipus de foguera ni barbacoa 
 • No es pot acampar a la platja 
 • Cal respectar el mobiliari urbà, tant del passeig com de la platja 
 • Cal recollir totes les deixalles generades i dipositar-les a les papereres 
 • No es poden instal·lar equips de música 
 • S’han d’evitar usos incívics que pertorbin l’ús d’aquest espai 
 • Per motius de seguretat es recomana utilitzar el pont elevat sobre la via del tren del carrer del Torrent Vallmajor només com a zona de pas sense aturar-se   

També es recomana a tothom que vulgui anar a la platja el dia 24 al matí que no ho faci fins a les 10 hores, que és quan l’operatiu de neteja estarà finalitzant les seves tasques. 

S’avança l’horari de la recollida de residus a la ciutat 

Pel que fa a la recollida de residus a la ciutat el dia 23 de juny, cal recordar que aquell dia la recollida de contenidors dels residus de resta i orgànica s’avança a la tarda. Cal destacar que al sector del Centre, no es farà el servei de posar i treure els contenidors. No obstant, es reforçarà la neteja a la zona Centre. També es recorda que el perimetral del sector disposa de contenidors per cobrir les necessitats. 

Consells de Protecció Civil 

D’altra banda, l’Ajuntament de Badalona recomana seguir durant aquesta revetlla de Sant Joan 2022 els següents consells de Protecció Civil: 

Consells per a manipular els petards 


Abans de manipular els petards 

 • No us guardeu petards a les butxaques. 
 • Cal llegir les instruccions de cada article. 
 • Assegureu-vos de comprar els productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat. 

En encendre els petards

 • No subjecteu els petards amb les mans. 
 • No poseu els petards a prop de la cara ni del cos. 
 • Utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic: metxes i similars. 
 • Enceneu sempre la metxa per l’extrem, perquè us doni temps d’enretirar-vos. 
 • Si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo. 
 • No llanceu mai petards contra ningú. 

On encendre els petards amb seguretat

 • No llanceu coets ni petards a menys de 500 metres de zones boscoses. 
 • Als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres. 
 • No encengueu cap petard dins les cases. 
 • No llanceu ni manipuleu petards des de balconades ni finestres. 
 • Vigileu que no hi hagi a la vora líquids inflamables. S’encenen fàcilment i els vapors poden explotar.  

No manipuleu els petards

 • No talleu el tros final de les traques, poden explotar amb violència. 
 • No fiqueu mai petards dins de totxanes ni ampolles, perquè en explotar fan metralla que pot fer molt de mal. 

L’alcalde de Badalona. Rubén Guijarro, ha indicat: «Des del Govern hem coordinat totes les àrees municipals implicades en el dispositiu de seguretat de la Nit de Sant Joan per fomentar el civisme durant la revetlla i assegurar que tota la ciutadania pot gaudir d’aquesta jornada respectant a la resta de veïns.» Guijarro ha explicat: «La Guàrdia Urbana de Badalona reforçarà especialment la seva presència en la zona del litoral i en els barris que toquen a la Serralada de Marina per tal de garantir que no es produeixen actes incívics i, sobretot, que no es llencin petards i focs artificials a menys de 500 metres d’àrees on pot produir-se un incendi».

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles