Activitats de promoció de la salut
a la Festa del Badiu de la mà
de Badalona Serveis Assistencials

Amb la col·laboració del Grup La Pau i el Sistema d’Emergències Mèdiques

0
103

Les persones que visitin la Festa del Badiu, que se celebra aquest diumenge, 8 de maig, al Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús, podran participar en activitats de promoció de la salut organitzades per BadalonaServeis Assistencials (BSA) amb motiu de la celebració, enguany, del 90 aniversari de l’Hospital Municipal de Badalona (HMB), primera llavor de l’organització municipal sanitària i social municipal.

Concretament a l’espai de BSA, situat a l’esplanada de l’entrada al parc de Can Solei, es duran a terme dos tallers per a famílies sobre alimentació saludable a càrrec d’una nutricionista, i un psicòleg referent de benestar emocional convidarà els assistents a participar en una senzilla dinàmica esportiva per millorar el benestar físic i mental. 

Les persones s’acostin a la taula de BSA podran a més rebre, de la mà d’una administrativa de la Unitat d’Accés del Ciutadà, informació sobre el maneig de dues eines del Servei Català de la Salut: la web i l’app La Meva Salut i la web de programació de visites per motius d’atenció primària. Aquesta última acció s’emmarca en la iniciativa de BSA per ajudar a trencar la bretxa digital, especialment en les persones grans.

I, gràcies a la col·laboració del Sistema d’Emergències Mèdiques i el Grup La Pau, nens i nenes podran conèixer i visitar una ambulància.

Totes les activitats es duran a terme de 10 a 14 hores, amb excepció dels tallers sobre alimentació saludable, que finalitzaran a les 12 del migdia.

Fem Gran l’Hospital

L’Hospital Municipal de Badalona, un centre que forma part de la història de generacions de badalonins i badalonines, es va inaugurar el diumenge 17 de gener de 1932. El 90 aniversari arriba en un moment en què l’HMB, més enllà del dia a dia, té la mirada posada en la seva reforma i ampliació, gràcies a la inversió aprovada l’any passat per l’Ajuntament de Badalona.

Per commemorar les nou dècades d’activitat ininterrompuda, i com a preàmbul de l’inici de les obres d’ampliació, previst per a l’any vinent, BSA vol dur a terme -sempre que la situació epidemiològicalligada a la COVID-19 ho permeti- un seguit d’activitats adreçades a diferents públics sota el lema “Fem Gran l’Hospital”

Un dels objectius de la celebració de l’aniversari de l’HMB és anar un pas més enllà en la col·laboració amb altres entitats i reafirmar així l’aposta de BSA per seguir sent una peça de l’engranatge del teixit associatiu de la ciutat. És per això que des de l’entitat de salut i social es va demanar a l’Associació de Veïns del Centre, organitzadora de la Festa del Badiu amb la col·laboració de l’Ajuntament, ser present en aquesta tradicional cita familiar emmarcada en les Festes de Maig. També en línia amb aquest objectiu, BSA ha convidat el SEM i el Grup La Pau a acompanyar-la a la festa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí