12.7 C
Badalona
jueves, abril 18, 2024
spot_img

La Junta Local de Seguretat de Badalona constata una reducció dels fets delictius 

Avui ha tingut lloc al Centre Cívic Torre Mena al barri de Llefià la Junta Local de Seguretat de Badalona per analitzar i valorar les darreres dades de la seguretat pública a la ciutat. L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha presidit la trobada a la qual ha assistit el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena; els màxims responsables de Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Cos Nacional de Policia i Guàrdia Civil a Badalona: el subdelegat del Govern d’Espanya a Barcelona, Carlos Prieto; el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Antoni Morral; el sisè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Govern i Seguretat Ciutadana, Christian Carneado; i el tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Protecció Social a les Persones, David Torrents. 

En finalitzar la Junta Local de Seguretat, l’alcalde ha assegurat que analitzant les dades: “Badalona és una ciutat tan segura com ho són les ciutats del seu entorn o totes aquelles d’una dimensió similar”. Rubén Guijarro ha afegit que “més enllà del soroll de les xarxes socials o de la generació interessada d’opinions dirigides a mostrar una imatge d’una ciutat insegura, les xifres corroboren el contrari” i ha conclòs que “per al nostre Govern la seguretat és una prioritat, com demostrem amb fets, encara queda molta feina a fer, però podem mirar el futur amb optimisme i oferir una imatge positiva de Badalona”. 

L’alcalde ha destacat també “l’excel·lent coordinació que hi ha entre les diferents administracions i els diversos cossos policials” i ha remarcat el treball que el Govern municipal està fent per dotar de més recursos humans i materials a la Guàrdia Urbana. En aquest sentit, ha recordat la incorporació d’11 nous agents a la Guàrdia Urbana, així com l’oferta pública aprovada aquesta setmana de 21 agents més, perquè siguin 32 agents en total els qui s’integrin a la policia local. “Treballem amb fets per millorar la seguretat dels veïns i les veïnes, amb la suma de més agents, però també amb la incorporació de 8 nous vehicles, i 7 més que estan previstos al nou pressupost. Amb la introducció de noves tecnologies i càmeres de videovigilància, tindrem una policia del segle XXI” ha conclòs l’alcalde de Badalona.  

Increment d’efectius de Mossos d’Esquadra 

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, ha destacat que “Badalona presenta unes dades similar a d’altres ciutats i a la mitjana del país i, a més, cal assenyalar una evolució positiva”. En aquest sentit, i en comparació amb l’any 2019, “hi ha hagut una reducció del 0’9% dels fets delictius i un augment del 5% en les detencions, la qual cosa vol dir que hi ha més eficàcia policial”. El conseller ha afegit que “en matèria de seguretat la millor eina és treballar i posar-hi recursos”, destacant que els Mossos d’Esquadra han incrementat un 26,1% més els seus efectius els darrer dos anys a Badalona amb la incorporació de 38 agents més. 

Dades dels fets delictius 

El sisè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Govern i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Badalona, Christian Carneado, ha subratllat que “en comparació amb l’any 2019, per poder contrastar les dades sense els condicionants de la pandèmia, els principals delictes que s’han produït a la ciutat han disminuït entre un 5 i un 10 per cent, i amb xifres anàlogues amb la resta de ciutats”.  

Pel que fa als delictes que generen més preocupació entre la ciutadania, el regidor ha destacat que “la crema de vehicles i de contenidors ha disminuït considerablement en el primer trimestre de l’any respecte al 2021″ un 47% i un 30% respectivament segons les dades oficials exposades a la reunió. Pel que fa a altres qüestions com el robatori de vehicles, Carneado ha reconegut que hi ha hagut un lleuger repunt en les dades en consonància amb tota Catalunya on la tendència ha estat la mateixa, així com s’han incrementat els delictes relacionats amb la salut pública i drogues, per la qual cosa, ha assegurat, s’ha incrementat la col·laboració i les investigacions entre els diferents cossos policials. Finalment, els responsable de l’Àrea de Seguretat Ciutadana, ha posat de manifest l’increment a Badalona i a la resta de Catalunya del nombre de delictes contra la integritat i la llibertat sexual, que: “si bé ens preocupa enormement, cal tenir present que gràcies a una millor sensibilització hi ha més consciència d’aquest fet delictiu i es denuncia més» 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles