L’Ajuntament de Badalona instal·larà durant les Festes de Maig “Punts liles”, per oferir espais per a la prevenció de l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals, masclistes i LGBTI-fòbiques als espais públics. Els primers dels punts s’instal·larà aquest divendres 6 de maig a La Nit del Mono i també s’ubicaran “Punts liles” els dies 7, 10 i 14 de maig a les zones dels concerts i del correfoc.  

La regidoria de Feminismes i LGTBIQ+ ha licitat el servei de «Punts liles», en un contracte per a dos anys més un de prórroga, que comptarà amb dues persones formades amb feminismes i violències masclistes i LGTBQ+fòbiques on s’informarà, es sensibilitzarà, es farà prevenció i s’atendran totes les persones que ho sol·licitin. A més, es facilitarà a la ciutadania material de sensibilització i prevenció, així com els números de telèfon i que cal fer en cas de patir qualsevol tipus d’agressió. 

En cas que hi hagi alguna agressió, abús i o assetjament, l’empresa i les persones que faran d’informadores tenen l’encàrrec de derivar als recursos, els agents i els serveis pertinents per tal d’oferir una atenció integral i respectuosa en cas d’agressió. 

Cadascun dels «Punts Liles» tindrà un espai fix amb una carpa i estarà adequadament senyalitzat, on es podran atendre les consultes necessàries, alhora que es disposarà de material d’informació i sensibilització.  

Concretament, l’horari i ubicació dels “Punts Liles” serà el següent: 

Divendres 6 de maig, Nit del Mono:  

Servei de Punt Lila actiu de 20.30 a 3.30 hores. Estarà ubicat aproximadament a l’altura de la caseta dels pescadors (prop del Dimoni). 

Dissabte 7 de maig, concerts al passeig Marítim: 

Servei del Punt Lila actiu de 20.30 a 3.30 hores. Estarà ubicat a la zona de concerts, tocant a la platja del Coco. 

Dimarts 10 de maig, concerts al passeig Marítim:  

Servei del Punt Lila actiu de 20.30 a 4.30 hores. Estarà ubicat a la zona de concerts, tocant a la platja del Coco. 

Dissabte 14 de maig, Correfoc i concerts Cal Txiringu: 

Servei del Punt Lila actiu de 22 a 5 hores. Estarà ubicat aproximadament a l’altura de la caseta dels pescadors (prop del Dimoni). 

La 2a tinenta d’Alcaldia i regidora d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+ i Agenda 2030, Aïda Llauradó, ha destacat que: «Badalona vol unes festes feministes, diverses i lliures de violències masclistes i lgtbiqfòbiques». La regidora afegeix que: “el Govern està fermament compromès amb unes festes lliures de masclismes i lgtbiqfòbia i per aquest motiu durant aquest 2022 per fer la prevenció i l’atenció necessària es posaran punts liles durant les nits assenyalades”. La regidora Llauradó recorda que «Només sí és sí» i demana també a la ciutadania que es comprometi a respectar el desig, el consentiment i el respecte com a base de les relacions lliures de violències masclistes i LGTBIQfòbiques. També ha aprofitat per recordar que: “si es detecten situacions d’abús o violència, el silenci és còmplice i que cal denunciar les situacions i posar-les en coneixement de les autoritats o dels «Punts Liles». 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí