15.6 C
Badalona
viernes, abril 26, 2024
spot_img

Badalona commemora el Dia Internacional de les Dones amb un seguit d’actes i activitats programades durant tot el mes de març 

Badalona commemora el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb un programa d’actes que es desenvoluparan durant les pròximes setmanes arreu de la ciutat. La programació d’aquest any recull les activitats organitzades per l’Ajuntament i inclou també les propostes impulsades per les diferents associacions, grups i plataformes feministes de la ciutat, que s’han vehiculat des del Departament de Feminismes. El programa ha estat presentat aquest dimarts al matí per la segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, en un acte celebrat a la sala de premsa de l’edifici El Viver.  

La proposta impulsada per l’Ajuntament està pensada per arribar a diferents franges d’edat i inclou activitats per a un públic molt divers. Un exemple d’activitat programada per atraure el jovent és el certamen de vídeos de Tik-Tok «Rodant per la igualtat» que demana a les participants elaborar petits enregistraments des de la xarxa social que tinguin un missatge feminista. Les persones que estiguin interessades tenen temps per enviar les seves propostes fins al 18 de març. Les dues millors rebran un premi que s’entregarà el dimecres 30 de març a les 18 hores al Saló de Plens. 

Entre els actes que s’han organitzat també destaca una obra de teatre sobre les lluites veïnals de dones en barris obrers a càrrec de la companyia La Voz Ahogada que comptarà amb un col·loqui posterior amb la participació d’una de les actrius de l’espectacle, i de l’escriptora badalonina Montse Fernández Garrido, autora del llibre Tres generaciones rebeldes

L’acte institucional del Dia Internacional de les Dones es farà el mateix 8 de març a les 17.30 hores a la plaça de la Vila, on es llegirà la Declaració Institucional que es va portar al Ple celebrat el passat 22 de febrer.  

A banda d’aquestes propostes impulsades des del consistori, durant tot el mes de març la ciutadania podrà participar en actes i activitats amb formats molt diferents organitzats per associacions i entitats badalonines com per exemple concursos, teatre, xerrades, partits de futbol, passi de documentals, exposicions o cinefòrums. Podeu consultar tota la programació en el següent enllaç: http://badalona.cat/portalWeb/getfile?dID=122790&rendition=web 

Reivindicatives i diverses 

Enguany el lema del 8 de març a Badalona és «Reivindicatives i diverses», un eslògan que vol destacar que el feminisme és un moviment fort, valent i empoderat que continua perseverant per assolir drets i guanyar en llibertats, trencar estereotips de gènere i erradicar les violències masclistes. A la vegada, el lema indica que les dones son un col·lectiu molt heterogeni que no es pot categoritzar, amb cossos diversos, amb moltes experiències vitals, de moltes procedències, amb diversitats, amb diferents sexualitats i amb estratègies de lluita plurals.   

Durant la presentació del programa d’activitats del Dia Internacional de les Dones, la segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, ha destacat que “la campanya del 8 de març d’aquest any té una imatge plena de força que busca reflectir la diversitat de les dones”. Llauradó ha explicat que “enguany les activitats han estat compartides amb les entitats i associacions de dones i feministes mitjançant el Consell de Dones”. La regidora ha reivindicat la feina que fan totes les entitats feministes per les dones i persones LGTBIQ+ de Badalona i ha demanat a la ciutadania “reflexionar sobre els drets de les dones i sobre els privilegis que tenen alguns col·lectius sobre els altres”. “Encoratjo tothom a treballar per construir una Badalona més feminista i més justa, ja que el feminisme continua essent una lluita imprescindible tant al carrer com a les institucions” ha conclòs Llauradó. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles