15.9 C
Badalona
jueves, febrero 29, 2024
spot_img

El Consell dels Infants de Badalona inicia el nou curs amb la incorporació de 5 noves escoles per arribar a 40 centres i representar més de 10.000 nens i nenes

Aquest dimecres 20 d’octubre, de 17.30 a 19 hores, tindrà lloc al Museu de Badalona la primera Trobada del Consell dels Infants de Badalona (CIB) d’aquest curs 2021-2022. Participaran vuitanta cinc nois i noies, d’entre 10 i 12 anys, representants de més de 10.000 infants de les escoles i centres socioeducatius de la ciutat.  

Aquest curs ja són 40 els centres educatius que formen part del CIB amb la incorporació de 5 escoles: Josep Boada; Montigalà; NJ Praga; Salvador Espriu i Ventós Mir. 

El Consell dels Infants de Badalona (CIB) és un òrgan de participació a partir del qual els infants debaten, fan sentir la seva veu, fan propostes, promouen activitats, aprenen i decideixen sobre els temes de la ciutat i del món que són del seu interès. 

Ordre del dia de la sessió:  

1. Benvinguda. 

Parlem del Consell i de les funcions dels nois i noies representants. 

– Com ha anat el procés d’elecció de representants? 

2. Comencem a pensar i a preparar el Plenari del 17 de novembre i les activitats d’aquest curs. 

– Resposta del Govern municipal a l’Informe del CIB sobre el Canvi climàtic. 

– Quin podria ser el tema d’interès i treball del CIB d’aquest curs? 

– El CIB i la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB). 

– El CIB i el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC). 

– El blog del CIB. 

3. La Setmana dels Drets dels Infants a Badalona. 

– Els Drets dels Infants, què en pensem? 

– 30è aniversari del projecte La Citta dei Bambini (Fano, Itàlia) 

– Exposició de murals curs 20-21 al CC Màgic Badalona (11 al 28 de novembre). 

– Dia dels Drets dels Infants, 20 de novembre. Acte i Manifest. 

– La Festa dels Drets dels Infants, 21 de novembre. Què es podria fer aquest any? 

4. Informacions. 

4.1 Activitats als centres del CIB i a la ciutat. 

La Trobada del Consell dels Infants de Badalona (CIB) comptarà amb l’assistència de la regidora de Cultura, Educació i Joventut, Amanda Feria. 

Projecte WHY? 

Així mateix durant el dia 20 d’octubre es penjarà al balcó de l’Ajuntament la pintura del projecte WHY? que Carme Solé Vendrell, il·lustradora, pintora i promotora del mateix va cedir al CIB fa cinc anys. Fins ara s’ha anat exposant i fent un treball a tots els centres sobre el que representa aquesta pintura amb el rostre d’un infant que pateix les conseqüències de la guerra, de setmana en setmana, a tots els centres del CIB. 

Formen part del Consell dels Infants de Badalona (CIB) els centres següents: Arrels Blanquerna, Arrels Esperança, Badalona Port, Baldiri Reixac, Baldomer Solà, Betúlia, Can Barriga, Casal dels Infants ASB, Centre La Brúixola – Fundació Espai Natura i Joventut, Centre Obert Llefià-ISOM,, Centre Sant Jaume – Fundació Carles Blanch, Fundació Ateneu Sant Roc, Fundació Germina, Fundació Salut Alta, Garbí Pere Vergés, Ítaca, Jesús Maria, Joan Llongueras, Josep Boada, Josep Carner, Jungfrau, Les Ciències, Lola Anglada, López Torrejón, Llevant, Llorens Artigas, M. D. de la Salut, M. D. de l’Assumpció, Maristes Champagnat, Mercè Rodoreda, Minguella, Montigalà, NJ Praga, Pere de Tera, Planas i Casals, Rafael Alberti, Salvador Espriu, Santíssima Trinitat, Sant Jordi i Ventós Mir. 

Per donar suport al CIB existeix, també, una comissió de coordinació de centres formada per un/a mestre/a o responsable de cada centre educatiu i un tècnic d’Educació de l’Ajuntament, responsable de la secretaria tècnica del Consell. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles