15.9 C
Badalona
jueves, febrero 29, 2024
spot_img

Badalona Serveis Assistencials serà aquest any nova seu de FILMETS Badalona Film Festival

Badalona Serveis Assistencials (BSA) serà aquest any una nova seu de Filmets Badalona Film Festival, que tindrà lloc del 22 al 31 d’octubre. En aquest sentit, l’Hospital Municipal de Badalona i el Centre Sociosanitari El Carme projectaran una selecció de curtmetratges adreçats als professionals de l’organització.

D’altra banda, els curts ‘Vestido azul’ i ‘Silencio, Flor, Ayuda’, obra dels usuaris del Servei de Rehabilitació Comunitària Bétula de BSA, es presentaran a la sessió Badalona en curt de FILMETS Badalona Film Festival, sessió que es podrà veure en format digital a la pàgina web www.festivalfilmets.cat.

Projeccions a les sales d’actes dels dos centres sanitaris

La sala d’actes de l’Hospital Municipal de Badalona i la del Centre Sociosanitari El Carme seran els dos llocs escollits per projectar una selecció de curtmetratges del FILMETS Badalona Film Festival adreçats únicament als professionals de BSA els dies del festival. L’objectiu d’aquesta iniciativa que neix de l’aliança entre l’organització sanitària i Badalona Comunicació és apropar els millors curtmetratges als professionals sanitaris i apostar per la cultura com a benefici directe per a la salut.

La gerent de BSA, Pilar Otermin, ha explicat que la presència d’aquests curts a FILMETS “representa tota una oportunitat per consolidar cultura i salut en un procés de benefici mutu, especialment els usuaris que han après a crear un curtmetratge que versa sobre les seves experiències, que els permet parlar en primera persona avançant cap a una recuperació de la seva salut i benestar”.

Per la seva banda, el conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta Balsells, ha explicat que «poder portar el festival a una nova seu com és Badalona Serveis Assistencials és molt important per a la projecció de FILMETS. A més, oferir els curts fets per usuaris de BSA suposa donar projecció a una creativitat molt potent que pot contribuir també a una evolució positiva d’aquests usuaris».

Una finestra audiovisual per explicar en primera persona vivències de persones amb trastorns de salut mental

Persones usuàries del programa jove i del PSI del Servei de Rehabilitació Comunitària Bétula de BSA han presentat dos curtmetratges –’Vestido Azul’ i ‘Silencio, Flor, Ayuda– creats i protagonitzats per ells mateixos a FILMETS Badalona Film Festival.

Les obres, fruit dels tallers realitzats al centre, seran projectades de manera ‘on line’ dins la secció Badalona en curt i també als espais i plataformes digitals de BSA, especialment al canal Youtube de BSA.

Els curts de BSA a FILMETS

Aquests són els curts de BSA a la sessió Badalona en curt de FILMETS:

  • Els autors de ‘Vestido Azul’ són Andrea Sandoval, Anuchigreen, Brian Rodenas, Milagros López, Esther Garcia (OleoPetróleo), Jonathan Contreras, Pumuky, Cclk33, Daniel Sánchez, Alba Cano, Jeramy Molina, i han comptat amb la col·laboració de Anna Rovira, periodista de Badalona Comunicació i el suport dels professionals del SRC Bétula i Comunicació de BSA. L’argument explica que Àlex no ha tingut una vida fàcil però vol compartir la seva història, que es va enfosquin a mesura que pren decisions poc encertades però on el color blau adquireix la seva importància i que l’ajuda a aclarir el camí.
  • ‘Bikini oscuro’ és un videoclip que ha estat una de les iniciatives commemoratives de BSA amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, aquest passat 10 d’octubre. La cançó de rap que incorpora el curt és també el treball d’un taller realitzat amb usuaris del mateix centre, que persegueix pal·liar l’impacte del trastorn en l’autonomia de la persona, promovent i coordinant processos de canvi orientats a la recuperació, millorant la integració com a ciutadans de ple dret i actuant com a elements de connexió de la persona amb la comunitat.
  • D’altra banda, ‘Silencio, Flor, Ayuda” és un curt que ha estat realitzat per Alfredo Vieira, Jefri Carbó i Álvaro Juárez amb la música original de Tomàs Montserrat. Es tracta d’una ficció on es narra en forma de poema un episodi maníac. El personatge principal comença a interpretar senyals al seu voltant que li porten a buscar una flor, i d’aquesta manera inicia un viatge que el porta a Dublín per trobar la flor mentre es pregunta si hauria de demanar ajuda als seus coneguts.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles