26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

L’escultura Origami del Badalona Centre Internacional de Negocis es trasllada temporalment al Museu Guggenheim Bilbao

L’escultura Origami de l’artista Aurèlia Muñoz (Barcelona, 1926-2011), que pertany a la col·lecció del Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN), ha estat desmuntada d’aquest espai per al seu trasllat temporal al Museu Guggenheim Bilbao amb motiu de l’exposició “Mujeres de la abstracción”. Aquesta mostra, programada per a la tardor-hivern 2021-2022, està organitzada pel Museu Guggenheim i el Centre Pompidou de París. L’obra Origami tornarà a ser instal·lada als espais del BCIN al març del 2022, un cop finalitzada l’exposició. 

L’Origami és una escultura gegant que combina elements de paper plegat fet artesanalment a mà amb grans panells que inclouen en la seva elaboració, petxines, ploms i pols d’elements metàl·lics, generant formes escultòriques que es subjecten entre si mitjançant fils de lli. 

L’obra al BCIN ocupa els tres nivells dels halls (Catalunya, Mediterrània i Europa), orientats al mar. Aquest emplaçament permet contemplar les seves formes i els seus volums, tal com l’havia concebuda l’artista en un principi i tal com ella mateixa la va instal·lar. L’obra va ser restaurada a finals del 2019 per les restauradores Èlia López i Anna Ferran sota la direcció tècnica del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat. 

L’artista Aurèlia Muñoz Ventura està molt vinculada a la recerca tèxtil, un àmbit en què la seva aportació va ser fonamental. Va ser, també, una gran defensora de l’art i de l’artesania, aconseguint en la seva obra una simbiosi entre ambdues. Obres seves han estat exposades al Museum of Modern Art de Nova York i al Museu Nacional d’Art de Catalunya de Barcelona , i la seva obra forma part de les col·leccions del Museo Reina Sofía de Madrid i del Museu d’Art Modern de Kyoto, entre d’altres. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles