21.9 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

La plaça de la Vila de Badalona ha acollit aquesta tarda la concentració institucional per condemnar la presumpta agressió sexual a una dona per part de set homes

La plaça de la Vila ha acollit aquesta tarda la concentració, convocada per l’Ajuntament de Badalona, de suport a la dona presumptament agredida sexualment aquesta matinada per set homes. En el decurs de la concentració institucional, convocada sota el lema “Badalona diu NO a les agressions sexuals”, l’alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, ha llegit un manifest per mostrar la condemna i el rebuig davant aquests fets ocorreguts a la ciutat. 

Reproduïm a continuació el text del manifest pronunciat per l’alcalde de Badalona. 

“Avui estem aquí per dir alt i clar que Badalona diu NO a les agressions sexuals i per expressar el nostre rebuig a la violència exercida contra les dones, per reafirmar-nos en el nostre ferm compromís en la lluita contra aquesta xacra i per mostrar el nostre suport i solidaritat amb totes les dones víctimes d’aquesta violència. 

Amb motiu de la presumpta agressió sexual que aquesta passada nit ha patit una veïna de la nostra ciutat, vull manifestar que la violència que s’exerceix contra les dones pel sol fer de ser-ho, qualsevol que sigui la seva forma –violació, assetjament, agressió sexual o maltractaments físics o psicològics- constitueix un greu atemptat contra la dignitat, la integritat i els drets fonamentals de cadascuna d’elles, i la justícia ha d’actuar de manera exemplar i els responsables han de ser jutjats i rebre la condemna corresponent pels seus actes. 

A Badalona no hi caben aquests tipus d’accions i comportaments, i per això, com a alcalde vull expressar, a través d’aquestes paraules, el compromís i la solidaritat de la ciutat de Badalona amb totes les víctimes de violència i agressions sexuals. 

L’actitud activa de cada persona és decisiva per evitar una agressió. En aquest sentit, vull agrair al veí que va donar avís la a Guàrdia Urbana i que va permetre que la nostra policia es pogués personar en el lloc dels fets i actuar amb la màxima celeritat i professionalitat. 

Aquesta concentració vol mostrar a totes les dones que han patit o pateixen actes de violència el nostre afecte i reconeixement i pretén animar tota la societat a una major conscienciació en la lluita contra aquesta xacra social per traslladar un missatge de confiança i superació. 

Hay que seguir pidiendo a todas las mujeres que rompan el silencio cuando se encuentren en una situación de agresión o violencia, que lo denuncien para que ninguna persona que haya abusado de una mujer quede impune. 

Hay que estar al lado de las que sufren y no permitir que pierdan la esperanza, por eso es necesario que todos nos impliquemos en la lucha contra esta lacra y ayudemos a las mujeres que sufren situaciones y episodios de violencia a salir de esa situación. 

Es por ello que quiero manifestar nuestro compromiso con la construcción de una sociedad libre de violencia contra las mujeres. Agresiones de este tipo son la muestra de que tanto las administraciones públicas como la sociedad en general aún tenemos mucho trabajo por delante para erradicar la violencia machista. 

La violencia sexual no es solo una cosa de mujeres, nos afecta a todos y hoy y siempre cualquier persona que lo sufra podrá contar con nuestro apoyo y el de toda una ciudad, que esta tarde alto y claro y con una sola voz decimos NO a las agresiones sexuales.” 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles