21.3 C
Badalona
miércoles, junio 12, 2024
spot_img

Badalona redueix un 4,6% els delictes que es cometen a la ciutat durant el primer semestre de 2021 respecte al mateix període de l’any 2019

El nombre de delictes que s’han comès a Badalona durant el primer semestre de l’any 2021 s’ha reduït prop d’un 5 per cent respecte al mateix període de l’any 2019. Com fan els cossos policials, la comparativa es du a terme amb el 2019 perquè és el darrer any en què l’índex de criminalitat d’aquest període es correspon amb una situació de normalitat, ja que les xifres de 2020 estan condicionades pel confinament i el decret d’estat d’alarma. Concretament, segons les dades del Ministeri de l’Interior, durant els primers sis mesos de l’any 2021 es van produir a la ciutat 5.751 delictes, mentre que en aquest període de l’any 2019 es van comptabilitzar un total de 6.028. Entre aquests delictes, els robatoris amb violència i intimidació han baixat un 21,5% (de 719 a 564), els robatoris a domicilis establiments i altres instal·lacions un 25% (de 299 a 224) i les sostraccions a vehicles un 43% (de 151 a 86).  

Amb aquestes xifres, que inclouen les dades d’actuació de tots els cossos de seguretat, Badalona obté el millor índex de criminalitat des de l’any 2016, quan en el mateix període de temps es van denunciar 5.363 delictes.  Les mateixes dades indiquen que, durant el primer semestre de l’any 2021, Badalona, amb 25,7, se situa per sota de la mitjana en nombre d’infraccions penals per cada mil habitants respecte a altres ciutats del voltant com L’Hospitalet (26,4) o Barcelona (33,45); i també en comparació amb altres capitals d’Espanya com València (29,09), Madrid (28,6) o Sevilla (26,72). 

Aquestes dades delictives han estat presentades aquest dimarts al matí a la sala de premsa de l’edifici El Viver per l’alcalde Xavier Garcia Albiol, acompanyat de la 4a tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Seguretat, Protecció Civil i Convivència, Irene González, i el superintendent de la Guàrdia Urbana de Badalona, Conrado Fernàndez. Durant l’acte, Garcia Albiol ha explicat que les dades «són bastant bones en el context actual» i ha destacat «la bona feina de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra en un moment molt complex, en què han estat a l’altura de les circumstàncies». No obstant això, l’alcalde ha indicat que «sabem que hi ha barris i zones de la ciutat més conflictives i amb un alt índex d’incivisme on s’ha de continuar treballant per garantir la seguretat de tots els veïns». «S’estan veient bons resultats, però no volem ser triomfalistes; estem en la bona línia, però encara queda feina per fer», ha assegurat l’alcalde. 

En aquest sentit, Garcia Albiol ha indicat que el Govern municipal està treballant per dotar de més recursos humans i materials a la Guàrdia Urbana de Badalona i ha explicat que en els pròxims mesos es farà la remodelació de la caserna per adaptar-la a les necessitats actuals, ja que «els nostres agents no estan treballant en les condicions que necessiten». L’alcalde també ha explicat que a final d’any es començarà a renovar el parc mòbil del cos.  

Per la seva part, el superintendent de la Guàrdia Urbana de Badalona, Conrado Fernàndez ha indicat que «des del cos policial estàvem preocupats per les conseqüències de la pandèmia, que podia suposar un gran augment de l’índex de delictes, però gràcies a la tasca de tots els agents i el suport del Govern municipal hem pogut obtenir unes xifres força positives». 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles