13.8 C
Badalona
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

El curtmetratge basc «Dar-Dar» del director Paul Urkijo guanya el Premi Serra Circular del Crytpshow Festival

El conte fosc al voltant de la mitologia basca Dar-Dar del director Paul Urkijo s’emporta el XV Premi Serra Circular del Cryptshow Festival. El jurat format per professionals de sector cinematogràfic i del gènere de terror ha destacat la qualitat dels curtmetratges que han participat a la Secció Oficial i ha triat aquesta cinta del director d’Herrementari en la seva tornada als curtmetratges.

El jurat també ha premiat Hàbitat de Jaime Calachi i protagonitzat, entre d’altres Itziar Castro, on es fa una crítica directa a la societat de consum. El tercer premi ha anat per la cinta Survivers, dirigida per Carlos Gómez-Trigo, que ha estat definida pel jurat com una petita píndola, curta i concisa, del que ha de ser el cinema de terror.

El director iraní Farnoosh Abedi, les crítiques de cinema The bloody Girls, l’escriptora Elisenda Solsona, l’editor Ramon Planas i el crític de cinema asiàtic Jorge Endrino han estat els responsables de triar els curts guanyadors.

Balanç XVa edició

La quinzena edició ha estat la retrobada amb el públic després de més d’un any de pandèmia i aquest s’ha bolcat amb el festival omplint les diferents sessions programades. Des de l’organització destaquem el concert de Coure, amb Agustí Busom a la direcció artística, que va acompanyar la projecció de La passión de Jeanne d’Arc de Carl Theodor Dreyer, on es va haver de penjar el cartell de entrades exhaurides, després d’omplir el 70% de l’aforament del Círcol. Un sessió, la musicada amb la projecció de pel·lícula muda, que es consolida com a valor afegir del festival.

Cryptshow Festival ha abaixat el teló amb una sessió a la Donzella Club de Platja i amb la mirada posada ja en la propera edició que esperem, ja sí, pugui ser del tot normalitzada.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles