25.4 C
Badalona
miércoles, julio 17, 2024
spot_img

L’hospital Germans Trias i Pujol de Badalona posa en marxa un espai pioner dedicat a l’atenció del part natural

Aquest matí s’ha inaugurat el Centre de Naixements “Casa Laietània” a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. Es tracta d’un espai dedicat a l’atenció del part natural similar a un domicili, però amb la seguretat que dona trobar-se situat en un centre hospitalari, amb accés a tots els mitjans tècnics i humans, cas que fos necessari.  

L’acte d’inauguració d’aquest espai, pioner en l’atenció de parts naturals, ha comptat amb la visita de l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, del conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, en el que ha estat el seu primer acte a Badalona des del seu nomenament com a conseller, del director de l’hospital Germans Trias i Pujol, Antoni Dávalos, així com la coordinadora del Centre de Naixements, Lucía Alcaraz i la cap del servei d’Obstetrícia, Carme Comas. 

La Casa Laietània, ubicada a la planta baixa de l’edifici Maternal, està oberta cada dia de l’any durant les 24 hores i vol ser un centre de referència a tot el país. Fins al moment ja s’hi han interessat més de 40 dones en poder accedir a un part natural en un entorn íntim i acollidor amb la seguretat de tenir a la porta del costat un equip de guàrdia d’obstetrícia, ginecologia, neonatologia i anestesiologia en cas de necessitat. Aquest servei és, segons han assenyalat les seves responsables, accessible al 65 o el 70 per cent dels parts “amb baixa sensació de risc”. 

Durant l’acte d’inauguració de la Casa Laietània, l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha volgut en primer lloc: “agrair a tots els treballadors i treballadores de Can Ruti, l’enorme esforç i dedicació que porten fent durant els darrers mesos per a fer front a la pandèmia de la Covid-19”. Tot seguit, ha assegurat davant el conseller de Salut que: “ens sentim orgullosos que Can Ruti sumi un altre servei de referència i treballarem braç a braç amb tothom perquè l’hospital pugui seguir creixent, per dotar-lo de més metres per encabir més i millores serveis, perquè el nostre objectiu és que tinguem a Badalona el millor centre hospitalari de Catalunya”. 

El nou espai Casa Laietània rep el nom de les tribus ibèriques que habitaven la costa central catalana, entre Barcelona i Mataró. La Laietània era una cultura matriarcal.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles