21.9 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

Badalona participa per primera vegada del 5 al 7 de juliol en la Mobile Week per apropar la tecnologia i els nous reptes digitals a la ciutadania

Des d’aquest dilluns 5 de juliol, i fins al dimecres dia 7, Badalona acollirà, per primera vegada, la Mobile Week Catalunya, una iniciativa que apropa la tecnologia i els nous reptes digitals a la ciutadania.  

La voluntat de la Mobile Week és oferir, a través de conferències, tallers i taules rodones gratuïtes que combinen el format presencial i digital, espais de reflexió, debats integradors i activitats participatives que connecten les eines que ofereix la tecnologia digital amb les inquietuds i necessitats socials, culturals, ètiques i humanes, situant a les persones al centre de la revolució digital. 

El programa de les activitats que es faran a Badalona, que s’ha elaborat des de l’Ajuntament amb la col·laboració de l’Associació Restarting Badalona, està pensat per arribar a tots els públics i demostrar la potencialitat del vessant tecnològic en tres grans àmbits: la salut, l’esport i la mobilitat.  

Programa sencer i inscripcions gratuïtes 

El programa sencer de totes les activitats del Mobile Week Badalona i les inscripcions es poden veure aquí: https://mweek.com/badalona/?lang=cat 

Entre les activitats programades poden destacar, entre altres, les següents: 

Formant els cirurgians del futur: la realitat augmentada a la cirurgia (5 de juliol, des de les 16 a les 17 hores al BCIN – Polígon Les Guixeres C/ Marcus Porcius, Badalona)

Taller dinamitzat on s’explicarà què és la realitat virtual i augmentada i la seva utilitat en el sector salut com a eina d’assistència en quiròfan. A més, explorarem com la tecnologia impactarà en la formació dels estudiants de medicina i cirurgians del futur. Durant la sessió, els assistents tindran l’ocasió de veure una demostració en directe de HoloLens i entendre com es fa servir actualment la realitat augmentada per assistir en cirurgies a Can Ruti 

Robots en hospitals: avantatges i aplicacions (6 de juliol, d’11 a 13 hores. al BCIN – Polígon Les Guixeres C/ Marcus Porcius, Badalona) 

Una sessió per aprendre, i per a veure en directe, sobre cóm els robots poden ajudar en l’entorn sanitari, fent-lo més eficient. Es mostrarà com la plataforma de PAL Robotics, TIAGo Base pot utilitzar-se per diferents aplicacions, aprofitant les infinites configuracions possibles que permeten els robots. 

Mobilitat, tecnologia i Badalona (6 de juliol des de les 18 fins a les 19 hores, a l’edifici BCIN – C/ Marcus Porcius, 1 (Polígon Les Guixeres, a Badalona) 

Experts en tecnologia i en mobilitat aborden com millorar la mobilitat amb la inclusió de la tecnologia integrant tots els serveis i proveïdors de transport públic. Aquesta conferència analitzarà com les tecnologies poden ajudar a integrar tots els serveis i proveïdors de transport públic i de sharing (plataformes col·laboratives o d’intercavni), per oferir als usuari opcions de ruta, reserva i pagament personalitzats a les seves necessitats. La Mobilitat com a Servei és una oportunitat per enfortir i donar un nou impuls al sistema de transport públic, integrant-lo en els serveis de mobilitat compartida i garantint un ecosistema de mobilitat més equilibrat, sostenible, responsable i eficaç per a la vida quotidiana de les persones. 

Tecnologia per a la ciutadania 

La Mobile Week Catalunya 2021 és una iniciativa de Mobile World Capital i la Generalitat de Catalunya amb el suport de CaixaBank i Damm. L’edició d’enguany, en la que participaran un total de divuit municipis catalans, girarà al voltant de tres temàtiques: la protecció de la privacitat i dades a internet, les habilitats professionals digitals que està demanant el mercat i el paper que desenvolupa la tecnologia durant les crisis. A Badalona es combinen les activitats digitals “en línia” amb les presencials que tindran lloc, bàsicament, al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN). 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles