18.5 C
Badalona
viernes, mayo 17, 2024
spot_img

El Govern municipal, el Grup municipal socialista, l’Associació de Marxants de Badalona i el grup de restauradors Forquilla Badalona signen un protocol d’acords per ajudar a pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19

El Govern municipal, el Grup municipal socialista, l’Associació de Marxants de Badalona i el grup de restauradors Forquilla Badalona han signat aquest dijous un Protocol d’acords per al desenvolupament d’accions destinades a pal·liar els efectes econòmics de la crisi sanitària de la Covid-19. El document l’han signat l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, el president del PSC de Badalona, Rubén Guijarro, i representants de les dues entitats. 

Les mesures preveuen l’anul·lació de rebuts emesos als titulars de parades del mercat ambulant dels dimecres, divendres i dissabtes. Els nous rebuts inclouen bonificació del 70% en els rebuts del mercat de dissabte per la no prestació del servei durant 10 dies i per les afectacions econòmica de les mesures que restringeixen l’aforament del mercat a un 30% i la bonificació del 50% als mercats dels dimecres i per les mesures que restringeixen l’aforament del mercat a un 30%. 

També es pren el compromís d’impulsar la modificació de l’Ordenança Fiscal 22 per reduir en un 75% la taxa per aplicar durant l’any 2022, així com reduccions durant els anys posteriors. 

El document contempla l’impuls d’una línia extraordinària d’ajuts de 1.500 euros per al col·lectiu de marxants i aquells establiments de restauració que no tenen terrassa i no s’han pogut acollir a les mesures de reducció fiscal sobre la taxa. 

Un altre dels acords proposats fa referència a una proposta per tal que les ordenances fiscals de 2022 contemplin millores i reduccions per a altres sectors econòmics que també hagin patit restriccions o que hagin sofert afectacions a causa de la crisi sanitària. 

L’alcalde de Badalona Xavier Garcia Albiol destaca que ”estic molt orgullós d’aquest acord perquè és un exemple de com s’han de fer les coses en uns moments tan complicats com els que estem vivint, treballant amb l’oposició i amb els col·lectius afectats per trobar la millor manera d’ajudar a pal·liar els efectes econòmics i socials per la crisi de la Covid arribant a aquells que més ho necessiten”. “És un orgull arribar a acords com aquest i ens assenyala el camí de la feina que de nosaltres esperen els veïns i les veïnes de Badalona en moments com aquest, d’excepcionalitat“, conclou l’alcalde. 

Per la seva part, el president del PSC a Badalona, Rubén Guijarro, assegura que “els Socialistes continuem treballant per ajudar a les nostres empreses i autònoms a sortir de la crisi econòmica derivada de la Covid. A Badalona les ajudes no són suficients i no estan arribant al ritme desitjat, i hem pres la iniciativa promoure un acord amb Marxants i Forquilla Badalona per poder executar un seguit de mesures fiscals i d’ajudes econòmiques per als col·lectius que representen”. “Els i les socialistes estem plenament compromesos amb la recuperació econòmica i social de Badalona. Cap família, empresa o autònom pot quedar enrere, i continuarem treballant amb aquest objectiu””, conclou Guijarro. 

Reproduïm íntegrament el text del Protocol signat: 

PROTOCOL D’ACORDS ENTRE EL GOVERN MUNICIPAL, EL GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA DE BADALONA, L’ASSOCIACIÓ «MARXANTS DE BADALONA» I «FORQUILLA BADALONA» PER AL DESENVOLUPAMENT D’ACCIONS DESTINADES A PAL·LIAR ELS EFECTES ECONÒMICS DE LA CRISI SANITÀRIA DE LA COVID-19 

Davant la situació de crisi sanitària en què està immersa la nostra societat, el Govern Municipal de l’Ajuntament de Badalona i el Grup Municipal Socialista de Badalona han acordat de bona voluntat una sèrie de mesures per pal·liar l’afectació econòmica que ha provocat i provoca en l’activitat comercial les restriccions establertes per l’Estat i la Generalitat de Catalunya per contenir els contagis de la Covid-19. 

Atès que els col·lectius que s’han vist més afectats per les restriccions són aquells que s’han vist obligats a tancar el seu establiment comercial, com bars restaurants o mercats ambulants, per les restriccions establertes i, per tant, no han pogut dur a terme cap activitat econòmica com altres 

sectors que han pogut obrir per ser considerats essencials o s’ha permès la seva obertura parcial. 

Atès que és responsabilitat de les administracions públiques ajudar a aquells que han tingut un perjudici important per una greu crisi sanitària que ha afectat a tots els sectors però en alguns particularment d’una forma molt directa. 

Atès que aquestes mesures s’emmarquen dins la bona entesa entre les dues parts i la bona fe de què totes les mesures seran conformes a la normativa vigent i estaran sotmeses a l’aprovació per part del Ple Municipal. 

Per tot això proposem l’adopció dels següents acords: 

PRIMER.- Anul·lació dels rebuts emesos per part de l’Organisme de Gestió Tributària als titulars de parades del mercat ambulant dels dimecres, divendres i dissabte i nova emissió amb les següents modificacions: 

– Bonificació del 70% en els rebuts del mercat de dissabte per la no prestació del servei durant 10 dissabtes del primer semestre de 2021 i per l’afectació econòmica de les mesures que restringeixen l’aforament del mercat a un 30%. 

– Bonificació del 50% als mercats de dimecres i divendres per l’afectació econòmica de les mesures que restringeixen l’aforament del mercat a un 30%. 

– Modificació del calendari fiscal per canviar l’emissió dels rebuts: el rebut del primer semestre s’emetrà al setembre i el segon al desembre. 

SEGON.- Compromís d’impulsar una modificació de l’Ordenança Fiscal número 22 per implementar una reducció de la taxa en un 75% per aplicar durant l’any 2022. 

TERCER.- Compromís d’impulsar, durant l’any 2022, una modificació de l’Ordenança Fiscal número 22 per implementar una reducció de la taxa en un 25% per l’any 2023 i següents anys respecte al valor anterior a la modificació aplicada l’any 2022. 

QUART.- El Govern Municipal impulsarà una línia extraordinària d’ajudes de 1.500 euros a càrrec a les partides i fons disponibles de prestació d’ajudes per pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19 durant l’any 2021 pel col·lectiu de marxants i aquells establiments de restauració que no tenen terrassa i no s’han pogut acollir a les mesures de reducció fiscal sobre la taxa. 

CINQUÈ.- Treballar una proposta d’ordenances fiscals de cara al 2022 que contempli millores i reduccions per altres sectors econòmics que també han patit les diferents restriccions o que han sofert afectacions de la crisi sanitària de la Covid-19. 

SISÈ.- Tots els tràmits i procediments per implementar i desenvolupar els anteriors acords es faran conforme a la normativa vigent i s’aprovaran per als òrgans competents. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles