26.7 C
Badalona
sábado, julio 27, 2024
spot_img

Primera Trobada d’Estudiants de la Xarxa d’Escoles de Badalona per a la Sostenibilitat

L’Escola de Natura Angeleta Ferrer acollirà al llarg del matí del divendres 17 de maig la trobada que aplegarà una representació de l’alumnat dels 21 centres educatius que formen part de la Xarxa d’Escoles de Badalona per a la Sostenibilitat. Al voltant de 150 estudiants de primària, educació especial, secundària, batxillerat i adults participaran en activitats i dinàmiques sobre les diferents experiències de sostenibilitat que duen a terme als seus respectius centres.

Durant la trobada l’alumnat de primària i educació especial podrà fer un tastet d’alguns dels tallers d’educació ambiental que es duen a terme a l’Escola de Natura de manera habitual. Així mateix, els estudiants de secundària, batxillerat i adults participaran en un joc de pistes que els permetrà descobrir els diferents espais de l’Escola de Natura i alguns aspectes de la biodiversitat que allà s’hi amaga. Al llarg de la trobada, entre tots els alumnes, es crearà un mural relacionat amb la natura i tot allò que més valoren de l’Escola de Natura de Badalona.

La Xarxa d’Escoles de Badalona per a la Sostenibilitat (XES-Badalona) es va crear l’any 2011 per donar suport als centres educatius de Badalona que compten amb el distintiu d’Escola Verda que atorga la Generalitat. Un dels objectius de la xarxa és el de crear espais de treball comú i intercanviar experiències entre els centres que en formen part. Fins ara, a Badalona, aquest intercanvi d’experiències s’havia donat sobretot pel que fa al professorat. Enguany, però, serà l’alumnat el protagonista de l’intercanvi d’experiències a través de la seva participació en aquesta primera Trobada d’Estudiants de la XES-Badalona.

La regidora de Medi Ambient, Sònia Egea, ha explicat que “en els darrers anys la XES-Badalona ha crescut força i actualment el nivell de maduresa de la feina que es desenvolupa als centres educatius ha permès plantejar per primer cop fer una trobada d’estudiants”. La regidora ha recordat que “aquest tipus de trobades resulten molt enriquidores per a tota la comunitat educativa i suposen una injecció d’entusiasme i inspiració pels alumnes” i ha reconegut  la tasca dels docents: “Sense la col·laboració i implicació del professorat de tots els centres de la xarxa, aquesta jornada no hauria estat possible. El professorat ha format part de l’equip impulsor des del principi i ha tingut una gran implicació en tot el procés”. D’altra banda, Egea ha destacat també el paper de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer i ha expressat la necessitat de “continuar donant suport a l’escola perquè continuï desenvolupant la tasca d’educació ambiental com a centre de referència des de fa més de 30 anys a la ciutat”.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles