Desallotjat el solar ocupat il·legalment al barri del Gorg per ordre judicial

El Grup de Suport a les víctimes de l'incendi del Gorg critica l'actuació

0
1178

Aquest dimarts al matí ha quedat desallotjat per ordre judicial el solar ocupat il·legalment al barri del Gorg de Badalona. L’Ajuntament havia sol·licitat aquest desallotjament al jutjat per finalitzar les obres d’enderrocament de la nau incendiada el passat mes de desembre, que preveia la construcció d’un mur delimitador de la finca, i per motius sanitaris, ja que amb les restriccions actuals per la Covid-19 no s’estaven complint les mesures establertes. Finalment, el Jutjat Contenciós Administratiu número 4 de Barcelona va enviar la interlocutòria dijous passat a l’Ajuntament i donava de termini aquesta setmana per portar a terme l’actuació.

Avui, el cos dels Mossos d’Esquadra, amb el suport de la Guàrdia Urbana de Badalona, han portat a terme el desallotjament. Posteriorment s’han iniciat els treballs per a la construcció del mur delimitador de la finca, que es preveu que estigui finalitzat al llarg d’aquesta setmana.

Segons els informes de Serveis Socials, entre 8 i 10 persones estaven ocupant el solar que ha estat desallotjat. En una reunió mantinguda entre l’Ajuntament i representants dels mateixos el passat divendres dia 29 de gener, els tècnics municipals van tornar a oferir allotjament i manutenció provisional per a tots ells, opció que va tornar a ser rebutjada. El departament de Serveis Socials també ha estat present durant el desallotjament per atendre les persones que ocupaven el solar.

El Grup de Suport a les víctimes de l’Incendi del Gorg critica l’actuació

Des del Grup de Suport a les víctimes de l’Incendi del Gorg es qualifica de lamentable que «l’ajuntament vulgui fer fora a uns veïns que estan en situació de vulnerabilitat sense donar-los una alternativa adequada a la seva situació, i més en el context actual de pandèmia i aprofitant l’absència de la majoria de persones que hi viuen i que es trobaven fora en el moment del desnonament».

Pel grup l’actuació policial «ha estat cruel i desproporcionada i volem denunciar que forma part d’una campanya de propaganda anti pobresa i de racisme emmarcada en la propaganda electoral del Partit Popular. Les persones ocupants han estat sempre a disposició d’abandonar el solar si hi havia el requeriment dels propietaris». A més, asseguren que els darrers dies representants de les víctimes s’havien reunit amb l’alcalde Albiol per exposar la seva situació, i tot i que el consistori es va mostrar disposat a trobar solucions d’allotjament alternatives, «malauradament des de l’ajuntament s’ha optat per trencar el diàleg i tornarà la repressió contra la pobresa».  

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí