En Comú Podem denuncia que el govern de Badalona no afronta la vulneració de drets que està provocant l’Ajuntament per no empadronar a moltes persones degut a una manca d’un protocol que funcioni i, sobretot, una manca de recursos municipals que el Partit Popular no vol afrontar.

Des de la gestió del nou govern local, a Badalona hi ha més traves per aconseguir empadronar-se, tal i com va denunciar fa un mes en un informe el Defensor de la Ciutadania, i avui en roda de premsa vàries entitats socials com Stop Mare Mortum, Badalona Acull i la Coordinadora Obrim Fronteres.

Per aquest motiu, En Comú Podem fa un mes va demanar la convocatòria urgent d’una reunió al govern, sense obtenir resposta, i avui han donat suport a la roda de premsa de les entitats. Segons la presidenta del Grup Municipal d’En Comú Podem, Aïda Llauradó, durant el seu mandat al front de la regidora de Drets Socials i Feminismes, s’estava elaborant un protocol per unificar criteris i facilitar l’empadronament per a totes les casuístiques, conjuntament amb Guàrdia Urbana, El Padró i el SAC; també per reforçar els serveis d’atenció i resolució de casos. Degut a la pandèmia i l’imminent canvi de govern, aquesta feina es va aturar i el govern actual no la vol reprendre.

Segons Llauradó, «si no s’empadrona les persones que no tenen un contracte de lloguer, s’incompleix legislació i es vulneren els drets més bàsics de les persones que viuen a Badalona en una situació de precarietat més preocupant. El govern dona llargues i no té la intenció de fer res».

En aquest sentit, En Comú Podem recorda que el padró és el dret més elemental que permet accedir als serveis de salut, a l’escolarització, així com és necessari per aconseguir permís de treball, aconseguir la renda garantida, el reagrupament familiar, o renovar el dret d’asil, entre d’altres.

Així doncs, En Comú Podem seguirà lluitant al costat d’aquestes entitats per garantir el dret a l’empadronament clarificant un nou protocol i reforçant els recursos municipals que siguin necessaris. Per això també exigeix la reunió amb el govern local, pendent des de fa un mes.  

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí