L’escola Montigalà va començar a caminar el curs 2009-2010 responent a la necessitat d’escolarització del barri, fins esdevenir avui dia una escola completa d’una línia, amb tres cursos d’educació infantil i sis cursos d’educació primària.
L’edificació provisional ha acabat sent definitiva. Fa tres anys que van sortir els primers alumnes de sisè de l’escola Montigalà havent fet tota la seva escolarització en barracons. Les promeses de construcció d’un nou edifici definitiu i la inclusió en els Pressupostos de la Generalitat d’una partida econòmica per a la seva construcció o la seva licitació, no han reeixit en els darrers deu anys. Tant és així, que els terrenys destinats al nou equipament van ser convertits en un aparcament públic a l’aire lliure, tot i l’oposició dels veïns i veïnes.
Les famílies dels alumnes de l’escola Montigalà van rebre la visita de l’Honorable Conseller d’Educació, Josep Bargalló, sense que poguessin concretar un calendari d’obres de la nova escola. A la vegada, el Conseller va anunciar el mes de juliol de 2019 l’eliminació de 700 barracons per a la construcció de nous edificis educatius. A dia d’avui, la construcció de la nova escola Montigalà continua sense calendaritzar.
Per aquests motius, el Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar a iniciativa del PSC de Badalona ha presentat una moció al Parlament on s’insta al govern de la Generalitat a aprovar, conjuntament amb l’Ajuntament de Badalona, la ubicació definitiva
de l’escola Montigalà garantint la continuïtat del seu projecte educatiu. I paralitzar de forma immediata qualsevol proposta de tancament de l’actual escola Montigalà
La moció ha estat aprovada, amb la unanimitat de tots els grups parlamentaris, per la Comissió d’Educació del Parlament de Catalunya.
En paraules del President del PSC de Badalona i regidor Rubén Guijarro “L’escola Montigalà és una escola amb un projecte educatiu d’excel·lència, amb una comunitat educativa activa, implicada, i molt vinculada al territori. L’acord que pren avui el Parlament gràcies a la moció del PSC és un pas importantíssim per garantir que després de 10 anys l’Escola Montigalà abandonarà els barracons i podrà continuar el seu projecte educatiu amb la dignitat i condicions que mereixen en un nou edifici”

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí