L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han signat un conveni de col·laboració per al finançament de l’execució d’una via pedalable a l’antiga carretera i al Pont dels Passadors.

 L’ AMB ha redactat ja el projecte de la fase 1, que compren l’àmbit des del carrer Tibidabo entre el carrer d’Extremadura i la rotonda de l’Arc, que tindrà un cost de 2.499.764 € (IVA inclòs). L’Ajuntament s’ha compromès a aportar un 20% del cost total d’aquesta fase 1 (499.953 €) i l’AMB el 80% (1.999.811 €). En aquesta primera fase, que abasta una àrea d’intervenció de 19.771 m2, s’urbanitzarà la rambla central i s’ampliaran les voreres laterals, des del c. del Ferrocarril fins al c. de Margarida Xirgu.

En un futur està previst desenvolupar la segona i tercera fase del projecte: la fase 2, de la rotonda de l’Arc al c.de Ricart, i la fase 3, del c. de Ricart a l’av. de Joan XXIII. Un cop finalitzades totes les fases, la via pedalable de l’ antiga carretera i pont dels Passadors (d’uns 440 m de longitud i dos carrils de circulació en cada sentit)  serà fonamental per connectar el c. Guipúscoa de Barcelona amb el carrer de Pi i Maragall de Sant Adrià de Besòs, i continuar a través del carrer Alfons XIII de Badalona, que esdevindrà una de les sortides cap al Barcelonès nord i el Maresme. Aquest punt servirà per superar dues barreres territorials: la ronda Litoral i el riu Besòs.

Fins que no s’executin aquestes dues fases, i s’enllesteixi tot el projecte, està prevista una actuació provisional de ràpida execució per donar continuïtat a la mobilitat i a la circulació de les bicicletes, el que s’anomenen «carrils bici tàctics», que executarà i subvencionarà íntegrament l’ AMB l’any 2021.

Fins que no s’executin aquestes dues fases, i s’enllesteixi el projecte,  es durà a terme una actuació provisional de ràpida execució per donar resposta a les noves necessitats de mobilitat i crear un espai per a la circulació de les bicicletes, el que s’anomenen «carrils bici tàctics», que executarà i subvencionarà íntegrament l’ AMB i està prevista per al 2021.  

El projecte de la via pedalable a l’antiga carretera i al pont dels Passadors s’emmarca en el Programa metropolità de desenvolupament de la Bicivia, la xarxa que unirà tota la metròpolis barcelonina amb un potent entramat de carrils bici. Aquest projecte, que promou l’AMB, té com

objectiu impulsar l’ús de la bicicleta com un mitjà de transport diari urbà més, i seguir apostant per una mobilitat segura i sostenible i una millora de la qualitat de l’aire.

La Bicivia preveu la creació de nou grans eixos pedalables: quatre de verticals, que travessaran la metròpolis de nord a sud i que es distribuiran seguint el curs fluvial de Llobregat i Besòs; i cinc d’horitzontals, dels quals quatre discorreran per la banda de la costa i un per la zona del Vallès.

La via pedalable a l’antiga carretera i al pont dels Passadors ha estat seleccionada per presentar-se al Fons Europeu per el Desenvolupament Regional (FEDER), dins de l’eix prioritari 4 del Programa Operatiu FEDER 2014-20 de Catalunya, en el marc del conveni de col·laboració FEDER Generalitat-AMB.  

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí