17.5 C
Badalona
miércoles, mayo 29, 2024
spot_img

Badalona En Comú Podem demana al govern actualitzar els protocols de seguretat i salut per a la plantilla municipal respecte a la Covid-19

Badalona En comú Podem demana al govern que actualitzi els protocols de Seguretat i salut en el que a la Covid-19 es refereix per a tots els treballadors i treballadores de la plantilla municipal, fomentant el teletreball i dotant al personal dels EPIS necessaris.

Després de les últimes dades del desenvolupament de la pandèmia, en tot l’estat, s’estan prenent de nou mesures excepcionals que ajudin a contenir el creixement de contagis.

El passat dia 16 d’octubre, la Generalitat va imposar entre altres mesures de caràcter social, el tancament de bars, restaurants o aquells negocis que impliquin un contacte pròxim.

Quant a l’àmbit laboral, es demana que es prioritzi el teletreball i les reunions telemàtiques, mantenir la distància de seguretat entre empleades al centre de treball i l’ús obligatori de mascaretes.

Una setmana després de l’entrada en vigor d’aquestes mesures, i de continuar creixent el número d’infectats, l’Ajuntament de Badalona no ha adaptat els protocols de treball de la plantilla municipal a les noves recomanacions sanitàries del Departament de Salut de la Generalitat.

El grup municipal Badalona En Comú Podem s’ha reunit amb les seccions sindicals de  AC-CATAC, UGT, SFP i CCOO que denunciem l’incompliment sistemàtic de les mesures preventives i les recomanacions contra la Covid-19 del Departament de Salut.

Reclamen la posada en marxa de mesures organitzatives eficients, que permetin el teletreball, modificant la resolució del dia 29/06 en la qual es prioritza el treball presencial respecte al teletreball, ja que les dades de contagis actuals no són equiparables als de la data citada.

També deixen constància de la inseguretat i exposició a la qual estan sotmesos a causa de la falta de mesures preventives acordades pel personal essencial com l’ús de mascaretes FP2 i EPI, especialment per a aquells serveis considerats essencials.

A més, sol·liciten la necessitat que es realitzin controls de temperatura a totes les persones que accedeixin als edificis municipals, incloent així, tant a la plantilla municipal com a la ciutadania que es dirigeix a realitzar tràmits.

Finalment consideren necessària que l’atenció a la ciutadania sigui sota la sol·licitud de cita prèvia per reduir el risc de contagis tant en desplaçaments com a les cues que solen crear-se a les portes del Viver.

La portaveu del grup municipal, Rosa Trenado ha declarat que és urgent l’elaboració de plans de contingència dels serveis, a més d’establir teletreball en tots aquells departaments on sigui possible, i crear torns alterns del 50% entre treball presencial i teletreball en els serveis essencials, a més del seguiment escrupolós de les mesures de prevenció de la salut a l’interior dels edificis municipals.

Segons Trenado, les demandes sol·licitades per les seccions sindicals són lògiques i completament assumibles pel consistori, ja que pràcticament tots els municipis de l’entorn les han implantades. Els índexs de contagi són extremadament alts i totes les precaucions són poques perquè ningú pateixi riscos innecessaris.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles