Abans de les 14.00h el nedador Daniel Rossinés i el seu equip de suport entraven al Port de Badalona després d’haver completat l’etapa 12 de la travessia que lidera de nedar tot el litoral català per visibilitzar i recaptar recursos per a  la investigació de la ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica). Badalona se situa en l’equador de la gesta, que demà, cap a les 8.00h, partirà del municipi cap a aigües de Barcelona i enfilar ja el camí del Sud.  Nedar tota la costa catalana de Nord a Sud, de Portbou (Girona) a Les Cases d’Alcanar (Tarragona) del 17 de setembre al 10 d’octubre és una fita que es poden plantejar molt poques persones i que el nedador d’aigües obertes Daniel Rossinés va iniciar a Portbou, i el situa a  Badalona els dies 28, amb l’arribada,  i 29 de setembre, demà amb la partida. L’aventura solidària Upside Down Challenge busca donar visibilitat a la ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica) per recaptar diners per  a la investigació d’aquesta malaltia degenerativa, que fa uns anys se’n va endur la vida d’un íntim amic de Rossinés.  El nedador, que ja acumula moltes hores de natació a les seves esquenes des que l’ELA el  va marcar a través de l’experiència de  Jano Galán, passarà 24 dies seguits nedant,  en un itinerari de més de 400 quilòmetres en paral·lel a la costa, amb  més de 120 hores nedant en les que farà més de 200.000 braçades per a la investigació de la ELA.

Tots els diners recaptats es destinaran a Tricals (World largest Network to Cure ALS), l l’organisme europeu que composa la major xarxa de centres d’ELA del món amb la coordinació de 63 centres d’investigació units per al desenvolupament de tractaments i assajos clínics interconnectant pacients, centres d’investigació i farmacèutiques.  La gestió de les donacions i la tramitació dels certificats fiscals de desgravació els fan a través de la

Fundación Luzón. Tota la informació de com fer els ingressos i del  projecte el podeu trobar a www.upsidechallenge.com i el Bizum directe per agilitar i facilitar al màxim les donacions és Número Bizum 00808 . Des de les entitats i administracions que donem suport a la iniciativa fem una crida per demostrar el pas de la travessia solidària per Badalona i fer  una empenta a les donacions.  Si són 200.000 braçades que menys que aconseguir 1 euro per braçada.

Badalona forma part d’aquest itinerari solidari a través del suport dels Ports de Catalunya amb el Upside Down Challenge, tot oferint suport logístic en les diferents escales durant tota la travessia.  18 ports de l’ACPET (Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics) serviran de punt d’aturada i promoció per a que l’expedició pugui descansar i preparar la nova etapa. Els ports participants som, de Nord a Sud, el Club Nàutic Port de la Selva, Port de Roses, CN l’Escala, CN l’Estartit, CN Llafranc, CN Port d’Aro, CN Cala Canyelles, CV Blanes, CN Arenys de Mar, Port Mataró, Port de Badalona, Marina Port Vell, CN Garraf, CN Vilanova, CN Coma-ruga, CN Salou, CN Cambrils, CN Hospitalet-Vandellós y el CN les Cases d’Alcanar. També s’hi ha sumat tot els esportistes que practiquen natació en aigües obertes a la ciutat i a l’entorn.

Per posar en valor la gesta com a ciutat, en el moment en què el dilluns 28 de setembre Daniel entri en aigües de Badalona i també en el moment que inici la travessia el matí de dimarts 29 de setembre, esportistes de l’equip de nedadors en aigües obertes del CN Badalona i d’altres equips que ho practiquen a la ciutat, com els de SwimEmotions, entre d’altres, l’acompanyaran, trobant-se amb el nedador ja directament en el mar per acomplir al màxim els protocols Covid19 que marquen els moments de contacte del nedador amb ports i platges.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí