15.6 C
Badalona
martes, mayo 7, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona i la Generalitat signaran un conveni amb els col·legis professionals per fer una radiografia de la situació arran de l’esfondrament del carrer Canigó

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, la consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella i el vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Balmón, s’han reunit avui a Badalona per analitzar les conseqüències i les actuacions a portar a terme derivades de l’esfondrament de l’edifici del carrer del Canigó del barri del Raval de Badalona. En aquesta reunió la Generalitat ha manifestat la necessitat que es faci un conveni amb els col·legis professionals d’arquitectes, arquitectes tècnics i enginyers per a l’elaboració d’un informe que permeti tenir una radiografia de la situació dels pisos dels carrers Canigó, Llefià i Ausiàs March, i saber, per tant, quines actuacions s’hauran de fer i en quins terminis.

A part de l’acord per a la signatura del conveni, en la reunió també s’ha establert que la Generalitat buscarà una solució per als veïns de l’escala afectada per l’esfondrament, ja que no hi ha previsió que puguin tornar als seus habitatges a mitjà termini. A la vegada, en funció de les conclusions de l’informe que es farà a partir del conveni, s’avaluarà una a una les situacions de cadascuna de les famílies evacuades i s’actuarà en cada cas.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que, en paral·lel a la concreció d’aquest conveni i a la realització de l’estudi, l’empresa contractada per l’Ajuntament continuarà les inspeccions que porta ja fent gairebé una setmana fins a revisar els 440 habitatges de tota la promoció afectada. L’empresa ha continuat treballant durant el cap de setmana i, fins al moment, ha inspeccionat les tres finques evacuades més altres quatre finques en les quals al llarg dels darrers dies hi havia hagut alguna alarma, però en les quals no s’ha hagut d’actuar.

Garcia Albiol ha explicat que l’estudi derivat del conveni se sumarà a l’estudi que està realitzant l’Ajuntament amb l’empresa especialista que ha contractat. Ha detallat que aquest estudi haurà de permetre tenir clar quins són els calendaris i les accions a dur a terme en les finques evacuades, exceptuant el número 9 del carrer Canigó, que està sota investigació judicial i té un camí a part.

L’alcalde ha assenyalat que l’Ajuntament ha gastat fins al moment 100.000 euros en aquesta crisi. Ha recordat que, a més de l’empresa que està fent les inspeccions dels pisos, s’ha contractat un servei d’assessorament jurídic als afectats per als seus tràmits amb les asseguradores, s’ha allotjat a més de 20 persones i que també s’està proporcionant àpats a alguns veïns afectats que ho han sol·licitat a través de l’Hospital de Badalona.

El vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Balmón, ha afirmat que l’AMB “es va posar a disposició de l’alcalde en el moment que ho va demanar, sobretot per a la fase de rehabilitació”. Balmón ha explicat que l’Àrea Metropolitana compta amb una sèrie d’instruments del Consorci de Rehabilitació d’Habitatge Metropolità, que està fent polítiques de rehabilitació, i que “té elements importants des del punt de vista d’assegurar finançament i d’intentar actuar en el moment que estigui identificada la situació de forma correcta, per estar al costat dels veïns i veïnes de Badalona”.

La consellera Ester Capella ha expressat la voluntat de la Generalitat d’estar al costat de l’Ajuntament. “Amb aquesta voluntat ja li vaig expressar a l’alcalde que nosaltres hi seríem, i per això hem d’analitzar bé la situació que tenim i quines són les respostes adequades”, ha afirmat Capella. A part de la signatura del conveni, per al qual la consellera ha explicat que “la Generalitat aportarà la meitat dels recursos”,  Capella ha explicat que es buscarà una solució per a les famílies de l’escala afectada per l’esfondrament. “En l’edifici que es va esfondrar sabem que hem de buscar de forma immediata un reallotjament que vagi més enllà d’un termini curt de temps i en els altres edificis buscarem solucions en funció del que ens diguin els tècnics i les solucions que s’hagin d’adoptar”, ha assenyalat la consellera que ha advertit que no hi ha una resposta estàndard igual per a tots els veïns.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles