22.1 C
Badalona
miércoles, mayo 8, 2024
spot_img

L’Ajuntament dota de desfibril·ladors automàtics tots els Casals de Gent Gran Municipals de Badalona

Tots els Casals de Gent Gran Municipals de Badalona disposaran de Desfibril·ladors Automàtics Externs (DEA). La instal·lació d’aquests aparells forma part del programa “Badalona Ciutat Cardioprotegida” i es porta a terme des del Servei de Salut Pública en coordinació amb el Departament de Gent Gran de l’Ajuntament de Badalona.

Aquests aparells analitzen de manera automàtica el ritme cardíac en persones que estiguin patint una aturada i envia descàrregues elèctriques al cor per normalitzar el seu ritme demostrant a bastament ser una eina molt últim salvant moltes vides.

A més de la instal·lació dels aparells, durant les pròximes setmanes es realitzaran sessions informatives a càrrec de Protecció Civil de l’Ajuntament on s’explicaran els passos a seguir en cas d’una situació d’emergència davant una aturada cardíaca i quan i com fer ús dels desfibril·ladors.

Badalona disposa d’una àmplia xarxa de Casals de la Gent Gran Municipals arreu dels barris que ofereixen esbarjo, formació, convivència i acolliment a les persones grans de la ciutat. Els DEA ja s’han instal·lat als casals: Antònia Boada; Can Canyadó; Centre; Lloreda; Raval; Pep Ventura; Sant Antoni de Llefià; Can Mercader; Congrés; Verge de la Salut; Bonavista i Morera.

La regidora de l’Àrea de Gent Gran de l’Ajuntament de Badalona, Florència Badia, ha posat en relleu que “és fonamental disposar d’aquests aparells als casals perquè som conscients que el temps de reacció en cas d’una situació d’emergència és fonamental per poder salvar vides”.

La Guàrdia Urbana de Badalona rep formació per a l’ús dels Desfibril·ladors Automàtics Externs (DEA)

Dins del programa “Badalona Ciutat Cardioprotegida” els agents de la Guàrdia Urbana de Badalona també estan rebent durant aquests dies formació per a l’ús dels aparells Desfibril·ladors Automàtics Externs (DEA) amb els quals s’han equipat els vehicles policials. La capacitació dels agents és fonamental perquè sovint són els primers a atendre les situacions d’emergència.

La quarta tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Comunicació, Fons Europeus i Protecció a les Persones, Rosa del Amo, ha manifestat que: “la instal·lació dels DEA als vehicles de la Guàrdia Urbana i la seva formació era una prioritat per aquest Govern perquè la policia local és un servei d’atenció urgent i pròxim a la ciutadania” i ha volgut recordar “que la mort sobtada d’origen cardíac pot afectar de manera inesperada a qualsevol persona a qualsevol lloc i que la intervenció ràpida pot evitar accidents greus”.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles