8.1 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

Badalona suspendrà durant un any l’atorgament de llicències de pisos turístics després de l’aprovació del Decret de la Generalitat que estableix una nova regulació

El Govern municipal porta avui a l’aprovació del Ple de l’Ajuntament la suspensió durant un any de l’atorgament de llicències per habitatges turístics al terme municipal de Badalona, després de l’aprovació del nou Decret Llei 3/2023 de la Generalitat de Catalunya, que suposa una nova regulació del règim d’implantació dels habitatges d’ús turístic. Concretament, aquest Decret Llei, 3/2023 de 7 de novembre, estableix Badalona com un dels municipis on l’habitatge d’ús turístic estaria subjecte al règim de llicència urbanística prèvia i, per tant, davant la implantació d’una nova taxa es considera oportú fer aquesta suspensió amb la finalitat de procedir a l’estudi i anàlisi d’una nova normativa local per revisar l’ordenança municipal de l’any 2015.

En aquest sentit, la segona tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Impuls Econòmic i de Ciutat, Treball, Cultura, Ciutadania i Govern de l’Ajuntament de Badalona, Cristina Agüera, ha assegurat que “aquest Govern té el clar objectiu de fer de Badalona una ciutat que sigui atractiva pels turistes perquè tenim molts reclams que ens posicionen turísticament, per això, durant aquest temps treballarem amb tots els actors implicats per a trobar el millor escenari per a la nostra ciutat”.

En aquests moments, a Badalona només hi ha 200 pisos amb llicència d’habitatge turístic perquè la regulació municipal del 2015 ja és força restrictiva. El tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, Daniel Gracia, ha assenyalat que “estem treballant per disposar de les eines que ens permetin combinar l’activitat turística amb evitar que es concentrin o proliferin habitatges d’ús turístic en determinades zones de la ciutat per assegurar la bona convivència”.

Aquesta suspensió temporal també té l’objectiu d’evitar que Badalona rebi una allau de sol·licituds de pisos turístics en un context en què municipis pròxims com Santa Coloma de Gramenet ha acordat ja la suspensió de llicències, o la ciutat de Barcelona, que ha començat a aplicar una normativa molt més estricta en la regulació dels habitatges turístics.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles